Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 7. 2013,
13.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša SDS

Sobota, 27. 7. 2013, 13.13

8 let

Janša: Slovenija je trenutno kot avtobus, ki vozi na avtocesti v napačno smer

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
SDS je v lanskem letu dokazala, da je Slovenija na pravi poti, nato pa se je zgodil prikrit državni udar, je v Bovcu dejal predsednik stranke Janez Janša.

Smer, v katero gre danes Slovenija, je napačna in je kot avtobus, ki na avtocesti vozi v napačno smer, je v nagovoru na srečanju občinskih in mestnih odborov SDS dejal Janez Janša.

"Za volanom imamo šoferko, ki nima niti izpita, in jo skušajo upravljati strici, ki sedijo na zadnjih sedežih, ki pa še nikoli niso vozili avtobusa. Njihova edina skrb je, da ohranijo svoje sedeže, ne glede na to, v katero smer bo šel avtobus," je dejal Janša.

"Primanjkljaj je zopet šel v nebo" Dokaz, da Slovenija vozi po avtocesti v nasprotno smer, po njegovem mnenju kaže proračunski primanjkljaj. Pri tem je spomnil na rebalans državnega proračuna, ki ga je DZ potrdil 11. julija, in s katerim je "primanjkljaj zopet šel v nebo".

"Veste, da se lahko taka vožnja po avtocesti konča s karambolom glede na to, da vozilo upravljajo drugi, mi pa smo več ali manj samo potniki, nam ne preostane drugega, kot da trdno privežemo varnostni pas in se pripravimo na posledice, ki bodo nastopile," je dejal Janša.

Tako napoveduje, da bo Slovenija najpozneje v začetku prihodnjega leta padla s finančnih trgov in takrat bodo prišli na pomoč drugi, ki bodo pomagali reševati situacijo.

"Zdravilo bo isto, le več ga bo treba vzeti" Takrat se bo po njegovem mnenju izkazalo, da je bila pot, ki jo je Slovenija ubrala lani, prava in je vodila v pravo smer. To pot bo, kot ocenjuje Janša, treba ponavljati, a v težjih razmerah. "Zdravilo bo isto, le več ga bo treba vzeti," je napovedal.

Kriza v Slovenijo po njegovem mnenju vstopa na tak način, da je ni več mogoče tajiti. Denar, ki je bil izposojen na račun prihodnjih generacij, je bil tudi zapravljen, je dejal.

Predsednik SDS je povedal še, da ima stranka program, ki bi lahko Slovenijo potegnil iz krize, v lanskem letu pa so, tako Janša, to tudi dokazali. Tudi v prihodnje lahko po njegovih besedah ponudijo prave ukrepe in prave ljudi, ki bi pomagali Slovenijo ponovno pripeljati iz krize.

Janša: SDS ni potrebno več dokazovati ničesar SDS po vseh letih in po vsem, kar je naredila za to državo, ni potrebno več dokazovati ničesar, je prepričan Janša. Kot je dejal, jim v SDS ni potrebno pisati novih programov, saj imajo program, ki ga v tem trenutku ne morejo uresničevati, saj so jim te možnosti s prikritim državnim udarom odvzeli.

Dodal je, da imajo sposobne kadre, ki so že dokazali, da so evropsko konkurenčni oz. "konkurenčni s tistimi, ki so v času krize v drugih državah dokazali, da se da tudi drugače in so zato danes več ali manj na zeleni veji".

"Za vse, kar je težav, krivijo nas" Dejal je, da so na zadnjem kongresu stranke sprejeli predloge ukrepov, ki bi jih morali v Sloveniji sprejeti, da bo šlo ponovno na bolje. "Vendar so trenutno za krmilom drugi. Za vse, kar je težav, ti drugi krivijo nas, tudi takrat, ko nimamo nikakršnih možnosti vplivanja na zadeve, smo za vse mi krivi," je dejal.

S srečanjem občinskih in mestnih odborov SDS se je začel 19. Spominski gorniški tabor Henrika Tume, ki bo trajal do 11. avgusta. Poleg predsednika SDS Janše so se ga udeležili tudi podpredsedniki SDS Alenka Jeraj, Zvonko Černač in Milan Zver ter vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko. Prisotne je nagovorila tudi Jerajeva.

Organizatorji ocenjujejo, da je na srečanje v Bovec prišlo več kot 1500 ljudi.

Ekipa Planet TV je člane in simpatizerje stranke spraševala, kakšna je po njihovem mnenju prihodnost največje opozicijske stranke po obsodbi Janeza Janše v primeru Patria:

Ne spreglejte