Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Ponedeljek,
29. 12. 2014,
14.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša

Ponedeljek, 29. 12. 2014, 14.36

8 let

Janša: Pričakujem, da bodo zaprti tisti, ki zlorabljajo sodstvo

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sinu Črtomirju sem povedal resnico, da sem v zaporu zato, ker je parkelj iz Murgel organiziral veliki pok, pravi predsednik SDS Janez Janša.

"Ko me je Jakob zagledal na vratih, je planil čez hodnik k meni in me pol ure ni izpustil. Črtomir pa ni hotel verjeti, da sem se res vrnil. Mislil je, da se bomo morali kmalu spet posloviti, tako kot po vsakem obisku, pri čemer je doživljal travme. Naslednje tri dni, ki smo jih prebili skupaj, je takoj zajokal, že če sem odšel v sosednjo sobo," je v intervjuju za Reporter povedal Janša, ki ga je ustavno sodišče vsaj do končne razsodbe v zadevi Patria spustilo na prostost.

"V šestih mesecih sem dobil izhod samo en konec tedna" Glede svojega bivanja v zaporu je pojasnil, da so bili obiski dovoljeni ob sredah in sobotah do pet ur. "Srede so jeseni odpadle, ko sem nastopil mandat, poleg tega se je ženi iztekel porodniški dopust, za vsak obisk je potrebovala novega. Nekajkrat sta bila otroka vmes tudi bolna, tako da smo lahko bili skupaj razmeroma malo. V šestih mesecih sem dobil izhod samo en konec tedna. Če to primerjam z zaporom leta 1989, potem so se stvari spremenile na slabše. Takrat smo lahko zaporniki na odprtem oddelku vse konce tednov preživeli doma z družino," je zatrdil.

O tem, kako je triletnemu Črtomirju razložil, zakaj je v zaporu, pa je dejal: " Povedal sem mu resnico. Zato, ker je parkelj iz Murgel organiziral veliki pok."

"V nekaterih pisarnah tako kot leta 1989 visijo koledarji z rdečo zvezdo" Janša je v intervjuju povedal, da je bilo prvi dan po njegovem prihodu v zapor veliko kričanja v stilu "sneli bomo Janši glavo", vendar so se že drugi dan razmere umirile in kričanja je bilo vedno manj. Osebje je bilo po Janševih besedah korektno, predvsem pa je, kot pravi, zaleglo dejstvo, da je na Dob z njim prišlo več tisoč ljudi.

"Vedeti morate, da je režimsko Delo edini časopis, ki je na stroške davkoplačevalcev v znatnih količinah na razpolago osebju in zapornikom, marsikdo je bil zaradi tega pač nahujskan. V nekaterih pisarnah tako kot leta 1989 visijo koledarji ZZB z rdečo zvezdo. Na Dobu na zaprtem oddelku lahko gledajo le slovenske in hrvaške programe, evropskih in svetovnih TV-kanalov ni v omrežju, niti na primer Discoveryja," je izpostavil.

"SDS je na volitvah dosegla optimalen rezultat" Rezultat, ki ga je njegova stranka dosegla na volitvah, je v razmerah, ko je bil 23 dni pred volitvami zaprt, ocenil kot optimalen. Tudi zunaj Slovenije se je po njegovih besedah uveljavila teza, da so bile volitve 13. julija formalno sicer pretežno svobodne, toda ne poštene.

"Pričakujem, da bodo sojeni in zaprti tisti, ki so sodstvo zlorabili in ga še zlorabljajo za ohranitev privilegijev in ostalin totalitarnega režima. Cena, ki jo Slovenja plačuje za to zlorabo, je visoka. Od leta 2008, ko je po pisanju Nedeljskega Dnevnika Milan Kučan organiziral Patrio oziroma veliki pok iz Finske, je slovenski BDP padel za 7,5 odstotka, dolg se je povečal z osem na 30 milijard evrov, gospodarstvo je izgubilo 91 tisoč delovnih mest in na desettisoče sposobnih, šolanih ljudi se je izselilo iz Slovenije," je še poudaril vodja opozicije.

Ne spreglejte