SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janša je na Twitterju objavil sodbo o vili Moskovič

10

termometer

Janez Janša |  | Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač

Prvak stranke SDS Janez Janša je na družbenem omrežju Twitter objavil uvod ter izrek sodbe o izjavah in tvitih o vili, ki je bila nekoč v lasti judovske družine Moskovič, danes pa je tam sedež stranke SD. S tem je izpolnil del obveznosti, ki mu jih je po zavrnitvi pritožbe in končni odločitvi prejšnji teden naložilo Višje sodišče v Celju.

Višje sodišče v Celju je 6. julija zavrnilo pritožbo Janeza Janše in potrdilo sodbo sodišča prve stopnje o tožbenem zahtevku SD, ki je Janši očitala lažne izjave in tvite o tem, da imajo centralo v ukradeni židovski vili. Gre za sedež SD na Levstikovi ulici 15 v Ljubljani. Sodba z 21. oktobra 2021 je tako postala pravnomočna.

Janša je na Twiterju objavil uvod in izrek sodbe, s čimer je izpolnil del obveznosti, ki mu jih je naložilo sodišče. V stranki SD od Janše zahtevajo še javno opravičilo, plačilo deset tisoč evrov odškodnine in povrnitev dosojenih stroškov. 

V sredo je Janšo z opominom pred izvršbo na izpolnitev obveznosti spomnila tudi odvetniška pisarna predsedniške kandidatke Nataše Pirc Musar, ki v omenjenem primeru zastopa stranko SD. Tudi to je predsednik SDS objavil. 

  Levstikova ulica SD Novice Sodišče odločilo glede stavbe SD

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin