Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 12. 2013,
14.33

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zoran Janković

Sreda, 18. 12. 2013, 14.33

8 let, 2 meseca

Jankovićeva vrnitev odvisna od koalicijske pogodbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ljubljanski župan Zoran Janković se še ni odločil glede vrnitve v nacionalno politiko. Odločitev je odvisna tudi od koalicijske pogodbe, ki jo pripravljajo vladne stranke.

"Moja odločitev še ni prišla," je odgovoril Zoran Janković na novinarsko vprašanje, ali še ima politične ambicije in ali bi morala iti Pozitivna Slovenija pred evropskimi volitvami na kongres, ki je bil pred časom prestavljen.

"Imam dve možnosti" "Če mislimo vse prodati, pri tem ne bom sodeloval. Imam dve možnosti, zato sem zadnjič dal soglasje h kandidaturi za predsednika, druga možnost je, da me pač ni," je dejal ustanovitelj PS. Zanj je ključno, koliko bo koalicijska pogodba usklajena s programom stranke, ki so ga soglasno sprejeli na kongresu, to pa je edini organ, ki lahko program spreminja.

V PS je dogajanje znova "pestro" zaradi Jankovićevih sestankov z nekaterimi poslanci. Včeraj je poslanec PS Jože Kavtičnik dejal, da si ne predstavlja, kako bi lahko stranka delovala brez njenega ustanovitelja, in izrazil prepričanje, da bo izvršni odbor PS razpravljal o sklicu kongresa, na katerem naj bi razčistili vprašanje vodenja stranke.

Jankovič sicer zagotavlja, da nove stranke ne bo ustanavljal.

Pohvalil vlado Alenke Bratušek Janković je še pohvalil vlado Alenke Bratušek, ker je sprejela proračun, ki je prinesel stabilnost, in dobila potrditev EU, da lahko Slovenija svoje težave reši sama.

Zdaj pa Janković čaka na uresničevanje programa Slovenija 2020. Ta program PS, ki sta ga oblikovala predvsem Janković in generalni sekretar PS Vasja Butina, je "edina rešitev za to državo", je zatrdil Janković.

Kongres PS lahko skliče izvršni odbor ali tretjino članov, a bo vse odvisno od tega, kaj se bo v novem dogovoru o sodelovanju dogovorila koalicija, še pravi ustanovitelj PS.

Tudi o sodelovanju na županskih volitvah ostal skrivnosten Tudi pri vprašanju o sodelovanju na županskih volitvah prihodnjo jesen je Janković ostal skrivnosten. Dejal je, da pred majem prihodnje leto odločitve o ponovni kandidaturi ne bo sprejel.

Ljubljanski župan še trdi, da pogodba z Grepom v primeru Stožic, ki jo je sopodpisal tudi zdajšnji obrambni minister Roman Jakič, ni fiktivna. To dokazuje tudi dejstvo, da so bila sredstva za ta namen predvidena v proračunih mestne občine, je dejal na novinarski konferenci.

Še vedno verjame v pravni sistem Čeprav se zdi ljubljanskemu županu nenavadno, da so Jakiča kriminalisti iskali na domu - bil je namreč v tujini, omenjeno pogodbo pa so imeli v rokah že nekaj časa - pravi, da je treba policiji, tožilstvu in sodišču pustiti, da opravijo delo. Jankovič še vedno verjame v pravni sistem.

Na Nacionalnem preiskovalnem uradu sumijo, da sta Janković in Jakič s podpisom dogovora o upravljanju in najemu parkirnih mest in drugih zasebnih površin v Športnem parku Stožice podjetju Grep omogočila najem bančnega posojila.

Janković je zavrnil tudi spornost druge pogodbe, ki se nanaša na pogodbo za najem prostorov za hladilne stroje v Stožicah, sklenjene med Energetiko in Grepom v višini tri milijone evrov.

Ne spreglejte