Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 9. 2014,
16.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zoran Janković

Torek, 2. 9. 2014, 16.09

8 let

Janković o zadevi Tritonis: tudi za take zadeve so sredstva v proračunu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V zadevi Tritonis so tri pravde, nobena še ni končala, je pojasnil ljubljanski župan Zoran Janković. Sodbe višjega sodišča še ni prejel, prepričan pa je, da tožbe ne bodo izgubili.

TV Slovenija je v ponedeljek poročala o sodbi višjega sodišča, ki je po njihovih informacijah potrdilo odločitev prvostopenjskega sodišča, da je pogodba nična, saj da so na Mestni občini Ljubljana (MOL) podjetju Tritonis prodali zemljišča, ki so bila obremenjena in so jih uporabljala tudi druga podjetja.

MOL mora po poročanju televizije Tritonisu vrniti kupnino skupaj z obrestmi, kar po navedbah direktorja Tritonisa Damjana Bremca znaša okoli 1,6 oziroma 1,7 milijona evrov. Tritonis poleg tega v ločeni sodbi od MOL zahteva dodatne štiri milijone evrov.

"Vidim, da vas od vseh dosežkov v Ljubljani zanima sodišče tri dni pred začetkom volilne kampanje" Janković je na današnji novinarski konferenci na vprašanje, kje bo MOL dobil denar za plačilo Tritonisu, novinarjem odgovoril, da ne ve, kje so videli izračune. Te sodbe namreč še nima in prav tako je nimajo v odvetniški pisarni Čeferin, ki ga zastopa v tej zadevi. "Vidim, da vas od vseh dosežkov v Ljubljani zanima sodišče tri dni pred začetkom volilne kampanje pred lokalnimi volitvami," je pripomnil.

Ob tem je povzel navedbe svojega zagovornika Petra Čeferina, da v zadevi Tritonis potekajo tri pravde in še niso končane. Dokler o vseh treh pravdah ne bo dokončne odločitve sodišč, občina ne bo ničesar plačala, je poudaril Janković in pristavil, da so sicer v proračunu rezervirana sredstva "tudi za take zadeve, kot so izgubljene tožbe". A je vendarle prepričan, da je ne bodo izgubili.

Če je sodišče res odločilo, da je pogodba nična, pa to po Jankovićevih besedah ne pomeni, da mora občina karkoli plačevati Tritonisu.

Navedbe niso resnične Janković se je odzval tudi na poročanje POP TV, da naj bi Nacionalni preiskovalni urad zoper njega ter še šest fizičnih in eno pravno osebo vložil nove kazenske ovadbe, tokrat zaradi domnevne goljufije v škodo EU.

Mestna občina naj bi po poročanju POP TV dvakrat plačala izkop jame v Stožicah, vreden 1,3 milijona evrov, najprej družbi SCT, ki dela ni izvedla, pozneje pa še Grepu.

Janković je dejal, da o morebitni ovadbi ni obveščen, a da niso resnične navedbe, da naj bi dvakrat plačali isto delo. SCT naj bi občina pozvala, da gradbeno jamo očisti vseh odpadkov, ker pa tega niso storili, je nato občina za to plačala Grepu.

Ker stečajni upravitelj SCT tega opravila ni želel plačati, je občina pokrila stroške, nato pa, kot je dejal Janković, o tem sama obvestila ministrstvo za šolstvo in šport. O tem sporu bo sicer odločilo sodišče, saj je občina zoper ministrstvo vložila tudi tožbo.

Ne spreglejte