SiolNET. Novice Slovenija
9,34

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Ponudbe poslancem SMC presegle vse meje dobrega okusa"

9,34

termometer

Janja Sluga
Foto: STA

Želja opozicije, da bi zrušila to vlado, je očitna, meni Janja Sluga iz SMC. Ponudbe, ki jih še vedno dobivajo nekateri poslanci SMC, pa so po njenem mnenju "presegle vse meje dobrega okusa". Gregor Židan ob prestopu v SD ni navedel političnih razlogov za to odločitev, temveč "sanjsko ponudbo, ki je pač ne more zavrniti", je še dejala.

Janez Janša. Marjan Šarec. Novice Janša ali Šarec? Zadnja anketa kaže na veliko prednost SDS.

Poslanski prestopi po njenih besedah "niso nič novega, ne za slovensko politiko ne za SMC". Prestop Janija Möderndorferja v LMŠ so v poslanski skupini sicer pričakovali, medtem ko jih je prestop Židana presenetil, piše STA.

Poslanec SD: Ni šlo za trgovanje

Poslanec SD Predrag Baković je v zvezi z Židanovim prestopom danes zatrdil, da ni šlo za kakršno koli trgovanje, temveč za povsem spontano odločitev poslanca. "Če kdo misli, da se je to zgodilo, potem naj pride s podatki ali z dokazi in bomo zadevo tudi razčistili, a verjamem, da ni tako," je dodal Baković.

SMC s predsednikom Zdravkom Počivalškom na čelu ostaja zanesljiv del koalicije. SMC s predsednikom Zdravkom Počivalškom na čelu ostaja zanesljiv del koalicije. Foto: STA

"SMC še vedno zanesljiv del koalicije"

Janja Sluga pa je v izjavi še zatrdila, da sta stranka in poslanska skupina SMC še vedno "zanesljiv del te koalicije, vse dokler se bo ukvarjala z vsebinami, s programskimi izhodišči, tudi stranke SMC". Med temi je navedla blaginjo ljudi, ohranjanje delovnih mest ter odgovoren in trajnostni razvoj države.

Gregor Židan Novice Gregor Židan se je pridružil poslancem SD. Počivalšek: Židan dan se utegne kmalu končati. #video

"Židan dan se utegne kmalu končati"

Vodja poslancev SMC je ob tej priložnosti komentirala tudi tvit, s katerim se je predsednik stranke Zdravko Počivalšek v ponedeljek odzval na prestop Gregorja Židana med poslance SD. Prvak SMC je namreč navedel, da se "židan dan za sponzorje poslanskih prestopov utegne kmalu končati".

Gregor Židan Foto: STA

Počivalšek ni podrobneje pojasnjeval tega zapisa, Sluga pa je danes dejala, da se ji je zdel posrečen. "Odprl je natanko tisto, kar je imel namen odpreti: da se vsi sprašujemo," je povedala, povzema STA.

Židan je sicer v poslanske klopi sedel kot nadomestni poslanec, potem ko je Počivalšek prevzel ministrski položaj. Zato se je med interpretacijami zapisa omenjala tudi možnost, da bi se lahko vrnil med poslance in tako poslanski skupini vrnil deveti poslanski mandat.

Sluga: Še vedno smo druga največja koalicijska poslanska skupina

Janja Sluga te možnosti danes ni posebej komentirala. Spomnila pa je, da je Počivalšek v tem trenutku v pripravah na interpelacijo, ki jo tudi sam želi izkoristiti za argumentirane odgovore na vse očitke. Na vprašanje o morebitni rekonstrukciji vlade, ki bi bila lahko posledica dveh izstopov iz SMC, pa je odgovorila, da o tem še niso razpravljali. Spomnila je, da jih je še vedno osem in da so druga največja koalicijska poslanska skupina.

Poslanka SMC Janja Sluga Poslanka SMC Janja Sluga Foto: STA

SMC je v koalicijo šla z zelo jasnimi programskimi in vsebinskimi zahtevami in tudi s pogojem, da se bodo ukvarjali s temi vsebinami in prihodnostjo. "To v SMC tudi počnemo," je zatrdila.

Opomnila je, da se bodo po zdravstveni krizi spopadli še s krizami drugih vrst. "Zato je še toliko bolj pomembno, da ostanemo prisebni," je dejala in pripomnila, da bo v prihodnjih mesecih marsikomu lažje v opoziciji.

Jani Möderndorfer Novice Jani Möderndorfer zapušča SMC in gre v LMŠ #video

Namigi v SAB

Vodja poslanske skupine SAB Maša Kociper pa je komentirala namige, naj bi eden od poslancev SAB imel težave z obstankom v stranki, šlo naj bi za Franca Kramarja. Kot je zatrdila, je poslanec zatrdil, da nima teh namenov. Obenem pa je spomnila, da se na to namiguje že tretjič in da nikoli ni izrazil takšnih razmišljanj.

Dejstvo je sicer, da je vsak poslanec oseba zase, da se odloča po svoji vesti in ga ni mogoče "zakleniti" v neko poslansko skupino. Kot je menila, pa so poslanski prestopi "precej zavržno dejanje". V našem volilnem sistemu namreč ni dvoma, da je poslanec izvoljen zato, ker je član neke stranke, je dejala, poroča STA.

Tomaž Gantar Novice DeSUS: Nimamo informacij, da bi premier želel zamenjati Gantarja

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 42
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin