Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 11. 2013,
16.42

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Roman Jakič Zoran Janković

Sreda, 27. 11. 2013, 16.42

4 leta, 3 mesece

Jakič in Janković podpisala več pogodb o uskladitvi zemljiškoknjižnega stanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Obrambni minister Roman Jakič in ljubljanski župan Zoran Janković sta danes podpisala pogodbo o brezplačnem prenosu zemljišča nekdanjega vojaškega odpada na Ježici na Mestno občino Ljubljana (MOL).

Podpisala sta tudi pogodbe o uskladitvi zemljiškoknjižnega stanja znotraj Vojašnice Edvarda Peperka in Vojašnice slovenske Teritorialne obrambe.

Kot so sporočili z ministrstva za obrambo, je Jakič po podpisu pogodb pojasnil, da so na ministrstvu z reševanjem zemljiškoknjižnega stanja znotraj vojašnic Edvarda Peperka in slovenske Teritorialne obrambe začeli že leta 2010, intenzivna usklajevanja z MOL pa so potekala od lanskega septembra.

Jakič: Gre za uskladitev zemljiškoknjižnega stanja z dejanskim Pri danes podpisanih pogodbah o uskladitvi zemljiškoknjižnega stanja in priznanju lastninske pravice po njegovih besedah ne gre za pravni promet z nepremičninami, ampak za uskladitev zemljiškoknjižnega stanja z dejanskim. Pogodbe bodo omogočile vpis lastninske pravice Republike Slovenije v zemljiško knjigo. Ob tem se je minister zavzel, da bi z občino kmalu uredili tudi zemljiškoknjižno stanje v katastrski občini Zadobrova.

Minister in ljubljanski župan sta obenem podpisala tudi pogodbo o brezplačni odsvojitvi zemljišča nekdanjega vojaškega odpada na Ježici v korist občine. Zahtevo za neodplačni prenos zemljišča, ki ga ministrstvo za obrambo od leta 1992 ne uporablja več, je občina podala septembra letos.

Nepremičnina je po evidenci geodetske uprave vredna 228.789 evrov Nepremičnina v skupni izmeri 21.223 kvadratnih metrov je po evidenci Geodetske uprave Republike Slovenije vredna 228.789 evrov. Zanjo pa sta ministrstvo in Občina Ljubljana Bežigrad že leta 1992 sklenila dogovor o neodplačnem prenosu upravljanja na Občino Ljubljana Bežigrad.

Kot je poudaril Janković, je zemljišče, ki ga je prejela občina, pomembno za občane, saj bo namenjeno vrtičkarstvu. Tako bo občina predvidoma januarja 2014 objavila razpis za najemnike.

Glede pogodb o uskladitvi zemljiškoknjižnega stanja in priznanju lastninske pravice pa je župan poudaril, da je bila MOL leta 2009 kot prva občina podpisnica mediacije v sporih z Republiko Slovenijo. Poudaril je pomen sporazumnega reševanja sporov in dejal, da k njihovi rešitvi spodbuja tudi novi zakon o davku na nepremičnine.

Ne spreglejte