SiolNET. Novice Slovenija
0,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jadralna padalka na Kobariškem strmoglavila v smrt

0,85

termometer

Jadralno padalo | Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je skupina osmih jadralnih padalcev, vsi so nemški državljani, poletela z vzletišča Kobala na Tolminskem. | Foto: Pexels
Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je skupina osmih jadralnih padalcev, vsi so nemški državljani, poletela z vzletišča Kobala na Tolminskem. Foto: Pexels

49-letna jadralna padalka iz Nemčije se je včeraj smrtno ponesrečila na Kobariškem, so sporočili novogoriški policisti. 

Včeraj so novogoriške policiste Regijskega centra za obveščanje Nova Gorica obvestili o padcu jadralne padalke na pobočju Stola nad Kobaridom. Pristojne službe so na kraj nesreče napotile gorske reševalce GRS Tolmin, ki so na težko dostopnem in zaraščenem severnem pobočju Stola našli negibno jadralno padalko, ki ni kazala znakov življenja.

Kasneje je zdravnica Splošne ambulante Kobarid na kraju potrdila smrt in odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na pristojnem Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Bila je v skupini osmih jadralnih padalcev 

Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je skupina osmih jadralnih padalcev, vsi so nemški državljani, poletela z vzletišča Kobala na Tolminskem. Med njimi je bila tudi pokojna 49-letnica, ki je kasneje po padcu umrla zaradi poškodb. 

Zaradi težko dostopnega terena so umrlo jadralno padalko kasneje prevzeli člani združene ekipe GRS-HNMP in jo s policijskim helikopterjem prepeljali na helidrom v Tolmin, kjer je pokojno prevzela pogrebna služba.

Policija je o tragični nesreči tuje jadralne padalke poleg pristojnih pravosodnih organov (preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici) obvestila tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov. Bovški policisti so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Zastoj. Novice 80-letnik po nesreči na primorski avtocesti umrl v bolnišnici #foto Zastoj. Avtomoto Pozor, goreče vozilo na pomurski avtocesti! #foto Policija prometna nesreča Novice Pri Divači umrl voznik motornega kolesa, cesta zaprta prometna nesreča Novice 60-letni mopedist umrl, ker mu je odvzel prednost. Že tretja smrt v tednu dni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin