Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 6. 2024,
10.42

Osveženo pred

4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

policija partnerska zveza napad mestni avtobus

Petek, 14. 6. 2024, 10.42

4 tedne

Izvedenka o moškem, ki je na avtobusu zabodel partnerko: Prišteven je

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,16
mestni avtobus | Nekdanjo partnerko je zabodel na mestnem avtobusu.

Nekdanjo partnerko je zabodel na mestnem avtobusu.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so v četrtek z zaslišanjem sodnega izvedenca nadaljevali sojenje Benjaminu Miheliču, ki ga obtožnica bremeni, da je na ljubljanskem mestnem avtobusu februarja zabodel nekdanjo partnerko. Izvedenka je ocenila, da je bil 43-letni Mihelič v usodnih trenutkih prišteven, poročata Dnevnik in Slovenske novice.

Mihelič, ki krivde ne priznava, je po poročanju Dnevnika na sodišču zatrdil, da partnerke ni nameraval ubiti. Zakaj je planil nanjo, ni vedel. Po njegovih besedah ji je sledil na mestni avtobus številka 14, zato da bi jo prepričal, naj se vrne k njemu.

Dan pred napadom je spil več kot deset steklenic piva 

Povedal je, da je dan pred napadom spil več kot deset steklenic piva, zvečer pa vzel še tablete, ki mu jih je zaradi nespečnosti predpisala psihiatrinja. Kljub temu je psihiatrična sodna izvedenka Ilonka Vučko Miklavčič v pričanju na sodišču ocenila, da je bil v času kaznivega dejanja prišteven. Sposobnost razumeti, kaj počne, in zmožnost, da svoje početje tudi obvladuje, je bila sicer zmanjšana, vendar ne bistveno, je povedala.

Pooblaščenec Miheličeve nekdanje partnerke je sodišču na naroku predal premoženjsko pravni zahtevek, s katerim od obtoženega zaradi poškodb terja 38.500 evrov. Med odmorom sta odvetnika obeh povedala, da je možen skupen dogovor, še poroča časnik.

Napad
Novice Motiv za napad z nožem na avtobusu je bila pretekla zunajzakonska zveza #video
Ne spreglejte