Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 8. 2021,
11.54

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,45

32

Natisni članek

Koronavirus COVID-19 Izrael

Sreda, 18. 8. 2021, 11.54

2 leti, 8 mesecev

Strogi ukrepi: potrdilo ali pa neplačan dopust

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,45

32

Italija koronavirus | Foto Reuters

Foto: Reuters

Italija, ki je v prvem valu epidemije covid-19 plačala visoko ceno, je pred začetkom šolskega leta zaostrila pogoje, ki bodo veljali za zaposlene in študente. Zaposleni imajo pet dni časa, da dobijo potrdilo o cepljenju, sicer pa bomo morali oditi na neplačan dopust.

Vsi zaposleni v šolstvu bodo morali imeli green pass oziroma evropsko potrdilo o cepljenju. To pravilo bo veljalo tudi za študente, medtem ko za dijake to ne bo veljalo.

Izraelci v zaostrovanje ukrepov

Izrael z današnjim dnem uvaja dodatne omejitvene ukrepe, potem ko so zabeležili hiter porast števila okužb z novim koronavirusom v državi. Po novem so covidna potrdila obvezna za vstop v večino javnih prostorov, med drugim za restavracije, kulturne ustanove, hotele in fitnese. 

Izrael | Foto: Reuters Foto: Reuters Enak ukrep velja za vernike ob vstopu v sinagoge, mošeje in cerkve, če je tam več kot 50 ljudi. Omejili so še število ljudi v trgovinah in nakupovalnih središčih na enega človeka na sedem kvadratnih metrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Izraelsko ministrstvo za zdravje je nove ukrepe naznanilo že v nedeljo, danes pa so začeli veljati.

Po zagonu kampanje cepljenja lani decembra je Izrael dolgo veljal za eno najuspešnejših držav na tem področju, cepljenih je več kot 58 odstotkov prebivalcev. V zadnjih tednih se soočajo z izbruhom bolj nalezljive koronavirusne različice delta, zaradi česar so prejšnji mesec znova uvedli del omejitvenih ukrepov.

Pfizer
Novice Konec leta na trgu zdravilo proti covid-19

Ni še cepljenih milijon Izraelcev

Izrael | Foto: Reuters Foto: Reuters V zadnjih tednih so začeli deliti tudi poživitvene odmerke starejšim osebam, vse pa pozivajo, naj se cepijo. Zaenkrat se ni cepilo okoli milijon Izraelcev, ki bi se lahko.

Po podatkih ministrstva za zdravje so v torek potrdili več kot 8.700 novih okužb, kar je največ od januarja.

Covidno potrdilo v državi je za številna področja javnega življenja obvezno za vse starejše od treh let. Otroci do 12. leta starosti in tisti, ki se ne smejo cepiti, lahko predložijo tudi negativen hitri test, ki ne sme biti starejši od 24 ur.

Na Novi Zelandiji potrdili nove okužbe z novim koronavirusom

Na Novi Zelandiji so v zadnjem dnevu potrdili še devet okužb z novim koronavirusom, dan potem ko je v državi začelo veljati strogo zaprtje zaradi prve potrjene okužbe v pol leta.

Novozelanskda premierka Jacinda Ardern je ob strogem zaprtju pojasnila, da so vsi novi primeri povezani z okužbo, ki so jo potrdili v torek, poročajo tuje tiskovne agencije.

Ardernova je danes potrdila, da se v državi širi koronavirusna različica delta.

Ne spreglejte