Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Četrtek,
2. 1. 2014,
12.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

korupcija

Četrtek, 2. 1. 2014, 12.29

8 let

Iniciativa zdravnikov: Je Bratuškova z mafijo ali proti njej? (video)

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Alenka Bratušek ima idealno priložnost, da pokaže, ali je del mafije, ki vlada zdravstvu, ali pa bo sama postavila ministra za zdravje in obračunala s to mafijo, pravi Danijel Bešič Loredan.

Predstavniki gibanja Kričač, ki je nastalo iz gibanja Vseslovenska ljudska vstaja, Iniciative zdravnikov in Gibanja za dostojno delo in za socialno družbo so na novinarski konferenci spregovorili o Shodu soočenja s sistemsko korupcijo, ki ga bodo pripravili 17. januarja v Ljubljani.

Slovenija nima urejenega sistemskega načina zaposlovanja Marko Funkl iz Gibanja za dostojno delo in za socialno družbo je opozoril, da Slovenija nima urejenega sistemskega načina zaposlovanja, ampak vse dejavnosti potekajo le v smeri prikrivanja statistik o številu brezposelnih.

Kot primer je izpostavil, da država dovoljuje fiktivno vpisovanje na fakultete, saj bi v nasprotnem primeru število brezposelnih zraslo za nekaj tisoč. Tudi spodbujanje ustanavljanja s. p.-jev s subvencijami po njegovih besedah služi izboljševanju statistik.

"Govorjenje ministrice za delo Anje Kopač Mrak in premierke Alenke Bratušek o jamstvih za mlade je velik PR, ki nima nobenih konkretnih posledic. Govorijo, kaj bodo naredili in kaj bi lahko naredili, hkrati pa nam lažejo o realnem številu brezposelnih," je dodal.

Problem ni v Janši ali Bratuškovi, temveč v samem sistemu Peter Petrovčič iz Gibanja Kričač je prepričan, da ni problem v Janezu Janši ali pa v Alenki Bratušek, temveč v samem sistemu. "Za nas ni levih ali desnih. So samo tisti, ki imajo ali nimajo," je poudaril in dodal, da ima v zdajšnjem izrojenem stanju politika zmešan moralni kompas.

"Parlamentarne in zunajparlamentarne stranke, tudi te, ki so začele zdaj nastajati iz vstajniških gibanj, se ne ukvarjajo in se tudi v preteklosti niso ukvarjale niti z vizijo ali strategijo reševanja problemov, ampak s taktiko, kako ohraniti volilno telo in dozdajšnje ravnanje povampirjenega neoliberalnega sistema," je dejal.

Iniciativa zdravnikov zahteva umik politike iz zdravstva Danijel Bešič Loredan iz Iniciative zdravnikov meni, da je ključnega pomena umik politike od zdravstvenega sistema, nadomestitev svetov zdravstvenih zavodov s profesionalnimi nadzorniki, ureditev vodenja bolnišnic in postavitev pacientov v središče zdravstvenega sistema.

"Predsednica vlade ima idealno priložnost, da pokaže, ali je del mafije, ki vlada zdravstvu, ali pa bo sama postavila ministra za zdravje in obračunala s to mafijo," je poudaril.

Ne spreglejte