Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 9. 2024,
9.29

Osveženo pred

2 uri, 8 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Natisni članek

učitelj policija Policijska uprava Celje Slovenske Konjice otrok šola

Sreda, 18. 9. 2024, 9.29

2 uri, 8 minut

Incident v šoli: oče poskušal na silo odpeljati svojega otroka, pri tem poškodoval njegovo mamo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,42
Slovenska policija | Očetu otroka ni uspelo odpeljati, saj se mu je močno upiral.  | Foto Mija Debevec Doničar

Očetu otroka ni uspelo odpeljati, saj se mu je močno upiral.

Foto: Mija Debevec Doničar

Pred eno od osnovnih šol v Slovenskih Konjicah so bili v ponedeljek priča agresivnemu vedenju 49-letnega moškega, ki je poskušal na silo odpeljati svojega otroka. Mati se je uprla, pri čemer jo je lažje poškodoval. Lažje poškodovani so bili tudi otrok in dva zaposlena na šoli, so danes potrdili na celjski policijski upravi.

Policijo je o dogodku obvestila otrokova mati. "V ponedeljek okoli 13.30 je občanka poklicala na operativno-komunikacijski center Policijske uprave Celje in nas obvestila, da je nekdanji partner poskušal iz šole na območju Policijske postaje Slovenske Konjice na silo odpeljati njunega otroka v času, ko nima sodno določenih stikov z otrokom," so pojasnili na celjski policijski upravi.

Devetinštiridesetletnik poškodoval otrokovo mamo 

"Občanka je poskušala nekdanjemu partnerju preprečiti, da bi otroka odpeljal, pri čemer jo je lažje poškodoval. Prav tako sta bila v dogodku lažje poškodovana zaposlena na osnovni šoli, ki sta prav tako poskušala preprečiti, da bi osumljeni odpeljal otroka. Lažje poškodovan je bil tudi otrok," so še dodali.

Očetu otroka ni uspelo odpeljati, ta se mu je močno upiral. Po poročanju Planet TV je po otroka nato prišla babica in ga odpeljala.

"V omenjenem primeru nadaljujemo zbiranje obvestil v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev lažje telesne poškodbe in zanemarjanje mladoletne osebe. Osumljenemu smo izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja nekdanji partnerki in otroku. O zadevi smo obvestili pristojni center za socialno delo," pravijo na policiji.

Moški stari znanec policije

Osumljenega 49-letnika so v preteklosti že obravnavali zaradi sumov storitve kaznivih dejanj z elementi nasilja ter kršitev javnega reda in miru.

Zaradi varnosti vrata šole zaklenili, prihaja tudi varnostnik

Po poročanju Slovenskih novic se je dogodek zgodil pred Osnovno šolo Ob Dravinji. V incidentu sta bila poškodovana dva zaposlena. Omenjeni moški naj bi bil nasilen na območju šole že pred dvema letoma.

Ravnateljica šole Nevenka Brdnik je za Planet TV potrdila, da so bili v ponedeljek priča nasilnemu izbruhu enega od staršev učencev. "Obžalujemo dejstvo, da so bili temu priča tudi učenci, ki so čakali na odvoze šolskih avtobusov," je dejala. Vrata šole so iz varnostnih razlogov zaklenili, v prihodnje naj bi ob pomoči občine zagotovili tudi varnostnika.

Nasilje, otrok
Novice Nasilni učenec ne obiskuje več OŠ Velika Dolina
Slovenska policija
Novice Incident na otroškem igrišču v Piranu: 50-letnica domačinki razbila telefon in jo poškodovala
Ne spreglejte