Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 1. 2020,
6.24

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,41

8

Natisni članek

noad gorenjska avtocesta nesreča nesreča

Torek, 21. 1. 2020, 6.24

4 leta, 3 mesece

Neprilagojena hitrost: na gorenjki trčili tovornjaka in avtobus #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,41

8

Na gorenjski avtocesti pri priključku za Brnik so ponoči v smeri Jesenic trčila tri vozila - dva tovornjaka s priklopniki in avtobus s potniki. Lažje je bil poškodovan voznik enega od tovornjakov. Proti Ljubljani je bil zjutraj večkilometrski zastoj, avtocesta je bila v obe smeri odprta okoli devete ure.

Nesreča se je zgodila med polnočjo in eno zjutraj. Zaradi neprilagojene hitrosti je prvo tovorno vozilo obstalo prečno na avtocesto, nato se je vanj zaletelo drugo tovorno vozilo in v to vozilo še avtobus. Drugi tovornjak in avtobus sta pri nesreči prebila varovalno ograjo, ki ločuje avtocesto, so sporočili s kranjske policije.

Voznik enega od tovornjakov je bil lažje poškodovan, vsi vozniki pa so tujci, so sporočili policisti. Voznik prvega tovornjaka je bil državljan BiH, drugega tovornjaka in avtobusa pa Hrvata. Oba voznika tovornjakov sta vozila prehitro, so še sporočili policisti. V nesreči se je poškodoval voznik enega od tovornjakov. | Foto: PU Kranj V nesreči se je poškodoval voznik enega od tovornjakov. Foto: PU Kranj

Počakali so na nadomestni avtobus

28 potnikov in dva voznika so iz avtobusa rešili gasilci iz Kranja in Ljubljane. Gasilci so tudi zavarovali in razsvetlili kraj nesreče, sanirali razlitje večje količine goriva po cestišču in pomagali reševalcem iz Kranja in Ljubljane ter policiji.

Civilna zaščita občine Šenčur je za vse potnike in voznika avtobusa zagotovila topel prostor, v katerem so počakali na nadomestni avtobus, so sporočili s centra za obveščanje. Pot so nadaljevali okoli pete ure zjutraj.

Avtocesta je bila zaprta več ur

Zaradi odstranjevanja posledic nesreče je bila več ur zaprta gorenjska avtocesta med priključkoma Vodice in Brnik proti Karavankam. Vozila so preusmerili na vzporedne ceste, kar lahko vidite v posnetku zgoraj.

Tovornjak in avtobus sta prebila varovalno ograjo, ki ločuje avtocesto. | Foto: PU Kranj Tovornjak in avtobus sta prebila varovalno ograjo, ki ločuje avtocesto. Foto: PU Kranj

V jutranji konici zastoj proti Ljubljani

Zaradi nesreče je bil zaprt tudi prehitevalni pas med priključkoma Brnik in Vodice proti Ljubljani, v jutranji konici je zato nastal večkilometrski zastoj. Okoli devete ure zjutraj so policisti sporočili, da je promet v smeri Ljubljane popolnoma sproščen in da zastoja proti prestolnici ni več.

Policisti pozivajo voznike k upoštevanju prometnih pravil, pazijo naj predvsem na hitrost in varnostno razdaljo. Udeleženci naj pri vožnji mimo kraja nesreče ne ovirajo prometa in naj se ukvarjajo z vožnjo, še sporočajo.

Ne spreglejte