Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 5. 2013,
13.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ajdovščina osnovna šola

Torek, 28. 5. 2013, 13.11

8 let

Gradnja osnovne šole v Ajdovščini se bo nadaljevala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zaradi stečaja Primorja se je v Ajdovščini ustavila gradnja Osnovne šole Danila Lokarja.

S ponovljenim razpisom so skušali izvajalca za nadaljevanje del najti že lani v jesenskem času, v tretjem razpisu pa je bilo izbrano novomeško podjetje Begrad. Z njim je Občina Ajdovščina že podpisala pogodbo, zato se bodo dela kmalu nadaljevala.

Stavba osnovne šole bo tako namesto leta 2012, kot so predvidevali prvotni investicijski načrti, zgrajena leta 2015, je za STA povedal ajdovski župan Marjan Poljšak. Izbrani izvajalec del bo imel na voljo slabi dve leti časa, da stavbo dokonča, učenci pa naj bi se vanjo končno vselili ob začetku šolskega leta 2015/2016.

Občina je pridobila tudi državno sofinanciranje. Pred leti je bila uvrščena na prednostni seznam za sofinanciranje gradnje s strani države, sedaj pa imajo na občini v rokah tudi podpisan sklep o sofinanciranju.

Vrednost javnega naročila znaša štiri milijone evrov, gradnja šolske stavbe bo po zadnjih dopolnitvah stala 5,9 milijona evrov, celotna naložba pa 6,6 milijona. Sofinanciranje države med letoma 2013 in 2018 bo znašalo dobra dva milijona in pol. Na ajdovski občini čakajo le še na podpis pogodbe o sofinanciranju ministrstva za izobraževanje, vendar slednji ni pogoj za nadaljevanje gradnje.

"Mislim, da se je gradnja zaradi razmer na gradbenem trgu celo nekoliko pocenila," je dejal Poljšak.

Novo šolsko stavbo bodo zgradili ob srednji šoli in v neposredni bližini Športnega centra Police, ki ga bodo s pokritim hodnikom povezali s šolo. V njej bo prostora za 23 oddelkov, za enoto s prilagojenim programom in za šolsko zobno ambulanto. Šolarji in zaposleni bodo končno dobili varno šolo in normalne razmere za učenje in delo, saj stara šolska stavba ni bila protipotresno grajena.

Zato so se odločili za gradnjo nove osnovne šole. Na prvem razpisu je bilo izbrano Primorje, ki je z gradnjo začelo, vendar šlo kasneje v stečaj. Lani so na ajdovski občini pripravili drugi javni razpis, na katerega se je prijavilo devet podjetij, občina pa ni izbrala nobenega med njimi, ker nobena od ponudb ni ustrezala postavljenim zahtevam. Tako so letošnjo pomlad izvedli še tretji razpis, izmed šestih prispelih ponudb pa je bilo izbrano novomeško podjetje Begrad.

Ne spreglejte