SiolNET. Novice Slovenija
0,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gorenjskemu šolarju zasegli 452 petard

0,71

termometer

Petarde.

Gorenjski policisti poročajo o zasegu 452 kosov petard tipov pirat in cobra. Del petard je bil po prijavi zasežen v eni izmed šol, drugi del pa so policiji izročili starši sami. O dejanju otroka bodo policisti seznanili pristojni center za socialno delo, pri tem pa poudarjajo, da gre za izjemno dober primer odgovornega ravnanja šole in staršev.

Že sedmo leto zapored poteka kampanja ozaveščanja Petarde? Ne, hvala!, ki nas opozarja na trpljenje živali, onesnaževanje okolja in skrbi vzbujajoče poškodbe pri ljudeh ob uporabi pirotehnike. Kljub opozorilom se še vedno dogajajo številne kršitve in poškodbe, med lanskimi prazniki so bili v Sloveniji hudo poškodovani kar trije ljudje. Spodbudno pa je dejstvo, da policisti in Univerzitetni klinični center Ljubljana pričajo o upadu kršitev in poškodb v primerjavi s preteklimi leti.

Uporaba pirotehničnih izdelkov, kot sta pirat in cobra, je prepovedana in pomeni prekršek, predvidena globa pa znaša od 400 do 1.200 evrov. Prodaja izdelkov kategorije F1,  katerih glavni učinek je pok, je fizičnim osebam nad 14 let dovoljena od 19. do 31. decembra, izdelki pa se lahko uporabljajo od 26. decembra do vključno 1. januarja. Pri tem strokovnjaki opozarjajo, da je pri uporabi pirotehnike treba izbrati kraj, kjer ne motimo okolice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin