Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 3. 2024,
12.17

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,12

Natisni članek

poslanska vprašanja Robert Golob

Ponedeljek, 25. 3. 2024, 12.17

1 mesec

Klakočar Zupančičeva morala prekiniti sejo: protestniki vzklikali "sankcije zdaj" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,12

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je morala za nekaj minut prekiniti redno sejo državnega zbora. Na balkonu so bili namreč protestniki, ki so sejo prekinili z glasnim vzklikanjem v podporo Palestini. Posredovala je varnostna služba in protestnike odstranila. 

Predsednica DZ je pojasnila, da je seja odprta, vendar pa protestniki, ki so vzklikali "sankcije zdaj", niso bili najavljeni. Protest je v nadaljevanju komentiral tudi premier Robert Golob, ki je dejal, da "je ta protest dokaz, da se žarišča še dodatno razplamtevajo."

Poslanka SDS Jelka Godec je ob tem opozorila, da bi moralo biti v državnem zboru bolje poskrbljeno za varnost poslancev. Vprašala je, kdo je protestnike povabil v DZ in kako bodo zagotovili, da se to ne bo ponovilo. "Zadnjič ste dejali, da je za varnost poslancev poskrbljeno. Očitno ni," je dejala Jelka Godec.

Protestniki so mahali z zastavami in vzklikali "sankcije zdaj".  | Foto: STA Protestniki so mahali z zastavami in vzklikali "sankcije zdaj". Foto: STA Klakočar Zupančičeva: Seje so odprte 

Predsednica DZ je odgovorila, da se bodo o varnosti v DZ pogovarjali na delovnem posvetu. Dejala je, da so bili posamezniki, ki so protestirali, najavljeni kot posamezniki, ki bodo spremljali sejo. "Seje imamo odprte, lahko jih spremlja kdorkoli na balkonu, pri tem pa mora spoštovati hišni red," je dejala Urška Klakočar Zupančič.

Na januarski redni seji 29. januarja so sicer člani Gibanja za pravice Palestincev na balkonu velike dvorane DZ z zastavami poslance želeli opozoriti, naj Slovenija ukrepa proti Izraelu.

Posredovala je varnostna služba.  | Foto: STA Posredovala je varnostna služba. Foto: STA

Prvi dan namenjen poslanskim vprašanjem

DZ je danes začel redno marčno zasedanje. Prvi dan je bil namenjen poslanskim vprašanjem predsedniku vlade in ministrom. Premier Robert Golob je odgovarjal na vprašanja v zvezi z organiziranjem izpostav azilnega doma na Obrežju in v Središču ob Dravi, ukrepi za omejitev draginje ter aktivnostmi na področju pregona korupcije ter bančnega in gospodarskega kriminala. 

Melita Župevc
Novice Kakšno je ozadje odhoda Melite Župevc na Dunaj?
Robert Golob
Novice Golob: To je odlična novica za slovenskega kmeta
Roberta Metsola
Novice Predsednica Evropskega parlamenta se bo v Sloveniji srečala z mladimi
Ne spreglejte