SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

GGM skupaj z Delavsko hranilnico v Izoli kupil 190 stanovanj

4

termometer

 | Foto:
DH Storitve, hčerinsko podjetje Delavske hranilnice, je kupec 190 nedokončanih stanovanj v izolskih Livadah. Pri nakupu je sodeloval tudi Gašpar Gašpar Mišič.

Na nedavni, tretji dražbi nedokončanih stanovanj propadlega škofjeloškega SGP Tehnika, je podjetje DH Storitve položilo varščino in tudi plačalo kupnino v višini 8,4 milijona evrov, v Primorskih novicah piše Mirjana Cerin.

"Nakup je omogočila Delavska hranilnica. Kupoprodajno pogodbo smo podpisali, nismo pa se še vpisali v zemljiško knjigo," je potrdil direktor podjetja DH Storitve Robert Vatovec. Povedal je še, da nedokončan kompleks želijo čim prej končati ter 190 stanovanj in nekaj poslovnih prostorov čim prej ponuditi trgu. "Po dostopnih cenah, ki bodo znašale približno 1.500 evrov za kvadratni meter," zagotavlja.

GGM ne želi razkriti, koliko denarja je prispeval za nakup stanovanj Nekdanji državni sekretar in poslanec Pozitivne Slovenije Gašpar Gašpar Mišič, solastnik podjetij Gasspar naložbe in Gasspar, ki se ukvarjata s trgovanjem in upravljanjem nepremičnin, je potrdil, da sodeluje v tej zgodbi, a ni želel razkriti, koliko denarja je prispeval za nakup stanovanj.

"To je manj pomembno. Bolj pomembno je to, da se stvari zaključujejo in da gre za pozitivno zgodbo. Zagotoviti je treba, da pridejo do lastniških stanovanj tudi tisti, ki zaslužijo manj kot tisoč evrov na mesec, kar pomeni, da mora biti obrok kredita nižji od najemnine, ki bi jo plačevali. Če bomo sledili takšni politiki, potem mislim, da bomo stanovanja tudi v kratkem prodali," je pojasnil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin