SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

FOTO: Obnova mestnega jedra v Celju dobro napreduje

1

termometer

Dela v starem mestnem jedru Celja se nadaljujejo s polno paro. Po daljši prekinitvi zaradi slabega vremena je izvajalec, podjetje Mineral, marca spet začel pospešeno delati.

Izvajalec nadaljuje zemeljska dela in prenovo komunalnih vodov na preostalem delu Prešernove in Stanetove ulice do vozlišča s Prešernovo ulico in Glavnim trgom. Na Krekovem trgu sanirajo zid pred Celjskim domom. Dokončali bodo tudi navezavo na obstoječe tlake na Razlagovi ulici in prestavili semaforja pred železniško postajo na Ulici XIV. divizije tako, da se razširi prehod za pešce. Ta dela se bodo izvajala med konci tedna (od dva do tri konce tedna) z delno zaporo. Med izvajanjem del bo promet v smeri Laškega potekal po nasprotnem voznem pasu in bo urejen z ročnim usmerjanjem, so sporočili z Mestne občine Celje.

Motena dostava Dostava na Prešernovi in Razlagovi ulici je zaradi del motena. Dostop je mogoč čez Glavni trg ter delno po Gubčevi in Lilekovi ulici. Dostava ponekod ni mogoča neposredno pred vhode določenih lokalov in trgovin, zato za razumevanje prosijo lastnike in najemnike lokalov, pa tudi stanovalce in obiskovalce mesta.

Delo po etapah Ko bodo začele obratovati asfaltne baze, bodo asfaltirali Linhartovo ulico in preostali del Krekovega trga do Ulice XIV. divizije ter preostale ulice po posameznih etapah. Sledilo bo vgrajevanje linijskih požiralnikov, polaganje kamnitih plošč in granitnih kock, fugiranje ter vgrajevanje urbane opreme (ulične svetilke, klopi, ograje, naslonjala za kolesa, potopni stebrički in stebrički za omejevanje prometa), še navajajo na celjski občini

Na začetku aprila bodo poskusno zagnali fontano na Krekovem trgu, ki bo z 12 šobami ustvarjala igro osvetljenih vodnih curkov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin