SiolNET. Novice Slovenija
0,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fortejeva ostaja državna sekretarka, Magajnejeva dobila novo funkcijo

0,85

termometer

Alenka Forte
Alenka Forte ostaja državna sekretarka na ministrstvu za zdravje. Foto: STA

Vlada je na včerajšnji seji Alenko Forte, ki ji je v torek funkcija prenehala, spet imenovala za državno sekretarko na ministrstvu za zdravje. Marijo Magajne, do zdaj prav tako državno sekretarko na istem ministrstvu, pa je vlada imenovala za direktorico direktorata za zdravstveno varstvo na ministrstvu za zdravje.

Državnima sekretarkama je funkcija prenehala ob menjavi na čelu ministrstva, ko je bil ta teden za novega ministra za zdravje imenovan Janez Poklukar. Pred njim je ministrstvo začasno vodil predsednik vlade Janez Janša. Vlada je na včerajšnji seji sprejela še nekaj kadrovskih odločitev na področju zdravstva. Med drugim je podala soglasje k imenovanju Margarete Guček Zakošek za direktorico Splošne bolnišnice Celje za mandat štirih let, poroča STA.

Janez Cigler Kralj Novice Minister Cigler Kralj pozitiven na koronavirus

Menjave v svetih zdravstvenih zavodov

Prav tako je vlada razrešila in imenovala predstavnike ustanovitelja v svet zavoda Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj. Vlada je razrešila Alenko Bradač, Nado Mihajlovič, Darka Loncnarja in Dejana Doberška ter na namesto njih do konca mandata oziroma do 13. decembra 2021 v svet zavoda imenovala Mateja Dolenca, Marjana Kristanca, Nežko Poljanšek in Ano Manojlović.

Vlada je razrešila dosedanje in imenovala nove predstavnike ustanovitelja tudi v svet zavoda Bolnišnice Topolšica. Razrešila je Hedviko Stanič Igličar, Jurija Šumečnika, Aleša Ivkovića in Majo Arbeiter ter imenovala Francija Lenarta, Draga Korena, Nejca Klančnika in Egidija Čretnika.

V svetu zavoda Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta RS – Soča je vlada razrešila Franca Hočevarja, Alenko Kovač Arh, Rajka Lisjaka in Alenko Šik ter na njihova mesta imenovala Mojco Braz, Suzano Tajnik, Zvoneta Čadeža in Petra Minodraša, še piše v sporočilu po seji vlade.

Janez Poklukar, Aleš Šabeder, Samo Fakin in Tomaž Gantar Novice Hitre menjave: v manj kot treh letih trije ministri, prihaja še četrti

Vodenje Fursa bo kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja prevzel Simon Starček

Vodenje finančne uprave (Furs) bo medtem kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja prevzel Simon Starček, sicer dosedanji namestnik generalnega direktorja, je na včerajšnji seji sklenila vlada. S prvim marcem bo na položaju nasledil dosedanjo vršilko dolžnosti generalne direktorice Ireno Nunčič. Ta se je sicer prijavila na razpis za položaj s polnim mandatom, a je svojo kandidaturo pozneje umaknila.

Natečajni postopek za izbiro generalnega direktorja Fursa je bil začet januarja, vendar je bil neuspešen, saj je bil prijavljen zgolj en kandidat, ki je do zaključka natečajnega postopka odstopil od kandidature, so po seji vlade sporočili z vladnega urada za komuniciranje. Starček bo Furs vodil do imenovanja novega generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev oziroma najdlje do 31. avgusta, poroča STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin