SiolNET. Novice Slovenija
0,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fortejeva: Med epidemijo so vse slovenske bolnišnice ena bolnišnica

0,25

termometer

Alenka Forte | "Vedno moramo tehtati med tem, kaj družba potrebuje, in tem, kakšna je zmogljivost zdravstvenega sistema," je danes dejala državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Alenka Forte. | Foto: Vlada RS
"Vedno moramo tehtati med tem, kaj družba potrebuje, in tem, kakšna je zmogljivost zdravstvenega sistema," je danes dejala državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Alenka Forte. Foto: Vlada RS

Splošno bolnišnico Murska Sobota je popoldne obiskala državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Alenka Forte. Ob tej priložnosti je poudarila, da je bilo ob nastopu epidemije novega koronavirusa, sploh v drugem valu, na državni ravni dogovorjeno, da so med epidemijo vse slovenske bolnišnice ena bolnišnica.

Kot je povedala Fortejeva, so na ministrstvu opažali nesorazmerja po obremenitvi zaradi specifičnosti posamezne regije, zato opozarjajo na to možnost, da bolnišnice delujejo kot ena in da bolnike, za katere bi lahko bilo potrebno najbolj intenzivno zdravljenje, premeščajo v tiste regije in bolnišnice, ki še imajo prostor.

Fortejeva je vesela, da je strokovna javnost spoznala, da lahko v epidemiji pomagajo druge bolnišnice. Tako bo lahko soboška, kjer je kader izjemno obremenjen, služila regiji v sestavi, kot je danes, da zdravstveni delavci ne izgorijo.

V soboški bolnišnici je danes 123 bolnikov z novim koronavirusom, pred dnevi jih je bilo 150, kar kaže na rahel upad. Fortejeva je ob tem opozorila, da nas zadnji nekoliko boljši rezultati testiranj ne smejo zavesti in da moramo dosledno še naprej upoštevati vse ukrepe. Zaposlene v bolnišnici pa je pohvalila, ker naj bi se jih po napovedi cepilo do 80 odstotkov. "To je izjemno spodbuden podatek, po katerem bi se morali zgledovati po vsej javnih zavodih v Sloveniji," je še dodala. | Foto: STA V soboški bolnišnici je danes 123 bolnikov z novim koronavirusom, pred dnevi jih je bilo 150, kar kaže na rahel upad. Fortejeva je ob tem opozorila, da nas zadnji nekoliko boljši rezultati testiranj ne smejo zavesti in da moramo dosledno še naprej upoštevati vse ukrepe. Zaposlene v bolnišnici pa je pohvalila, ker naj bi se jih po napovedi cepilo do 80 odstotkov. "To je izjemno spodbuden podatek, po katerem bi se morali zgledovati po vsej javnih zavodih v Sloveniji," je še dodala. Foto: STA

Šempeter pri Gorici, bolnišnica Šempeter, bolnišnica Franca Derganca Novice Odlična novica iz slovenske bolnišnice

Velik kadrovski primanjkljaj

Ob tem se moramo zavedati, da ko govorimo o posteljah, govorimo o skupinah zaposlenih, ki so za njimi, nobena bolnišnica pa jih nima dovolj. "To epidemijo zdravstveni delavci zmorejo premagovati samo zaradi velike požrtvovalnosti, s katero smo se lahko seznanili v tukajšnji bolnišnici," je še povedala država sekretarka ter pohvalila vodstvo in zaposlene.

Dejala je tudi, da so se seznanili z vizijo razvoja in strategijo, zato bodo po njenem mnenju tudi v regijski bolnišnici in vzhodni slovenski regiji dodatne možnosti za razvoj dejavnosti.

Dogovor, da lahko bolnišnice z velikim številom bolnikov z boleznijo covid-19 te pošljejo drugam, je pozdravil tudi direktor bolnišnice Bojan Korošec. Kot je povedal, so državni sekretarki razgrnili svoja videnja in opozorili na svoje težave, še posebej, ker so regija, ki je najbolj obremenjena s covidnimi bolniki. Nakazali pa so tudi rešitve, saj je po njegovih besedah pritisk na zdravstvene delavce res velik.

Šola, razred Novice Vlada: Prehitro odpiranje šol bi bilo zelo tvegano Ljubljana_maske Novice Zaradi epidemije Slovenija ob tri milijarde evrov

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin