SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fant z lepo gesto presenetil starejšo gospo

10

termometer

trgovina, trgovske police
Foto: Ana Kovač

Ena od uporabnic družbenega omrežja Facebook je delila zgodbo, ki se je zgodila njeni mami. Ta je odšla v trgovino, kjer ji je pomagal fant, ki je stal pred njo, šele doma pa je izvedela za nepričakovano potezo mladega fanta.

Ob spopadanju s koronavirusom in ukrepih, ki veljalo, da bi njegovo širjenje omejili oziroma upočasnili, smo lahko slišali več zgodb z lepimi gestami, solidarnostjo in sporočilom, da ljudje v težkih časih znamo pomagati drug drugemu.

Ena takšnih je tudi izkušnja starejše gospe, ki se je odpravila v trgovino s svojim kužkom. Pred trgovino je mlajšega fanta, ki pred njo skrbi za posamično vstopanje in ponuja razkužilo, prosila, ali bi lahko zanjo opravil nakup. Fant je prijazno privolil, gospa pa mu je dala vrečko ter deset evrov za kruh in jajca. Dejala mu je, naj še zase kupi kakšno malenkost.

"Čez nekaj minut se je fant vrnil iz trgovine z vrečko, v kateri so bile naročene stvari, v rokah je imel sok in mami rekel, da je preostanek denarja v vrečki, se lepo poslovil in zaželel, naj ostane zdrava," je zapisala ena od članic skupine Slovenija zmore na Facebooku.

Šele doma opazila, da je v vrečki še vedno deset evrov

Ko je njena mama prišla domov in želela pospraviti vsebino vrečke, je v njej opazila svoj bankovec za deset evrov, ki ga je dala fantu za nakup.

"Ne ve, kako bi se mu zahvalila za nepričakovano lepo potezo, kljub temu da ni v takšnem pomanjkanju, da si ne bi mogla privoščiti hrane. Zato mu jaz tukaj izrekam ISKRENO ZAHVALO ZA NJEGOVO PRIJAZNOST," je še zapisala uporabnica Facebooka.

Njen zapis na Facebooku ima že več kot tisoč delitev.

Celoten zapis:

Avstrija trgovina Novice Kako razkužimo živila, ki jih prinesemo iz trgovine #video Gasilska brigada Ljubljana gasilci Novice Gasilci poskrbeli za aplavz, ob katerem se naježi koža #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 395
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin