Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 5. 2013,
12.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Karl Erjavec DeSUS

Sreda, 15. 5. 2013, 12.21

8 let

Erjavec zadovoljen z iztržkom stranke DeSUS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V stranki DeSUS so "zadovoljni z iztržkom" v pogajanjih o vladnih ukrepih za izhod iz krize. Razmere so težke, a upokojenci ne bodo preveč prizadeti, je prepričan predsednik stranke Karl Erjavec.

Na novinarski konferenci je dejal, da so v stranki po "zelo napornem usklajevanju" in pogajanjih znotraj koalicije o nacionalnem reformnem programu in programu stabilnosti izhajali iz tega, kaj je najmanjše zlo za upokojence.

Erjavec se hvali, da pokojnine niso šle dol "Na začetku je grozilo, da bodo pokojnine znižane za pet odstotkov in da bo treba letos vsem upokojencem odreči regres." Erjavec se je pohvalil, da upokojenci na koncu niso bili izenačeni z javnimi uslužbenci. Pokojnina je namreč zavarovanje, plačani prispevek in pravica, je dejal.

Erjavec se hvali, da regres za najrevnejše ostaja Tako pokojnine ne bodo znižane, Erjavec pa je tudi zadovoljen, da jim je uspelo zavarovati tiste upokojence, ki prejemajo najnižje pokojnine, saj bodo prejeli tudi regres.

Erjavec se hvali, da vlada orje izhod iz krize Predsednik DeSUS je vesel, da so se dogovorili s sindikati javnega sektorja, tako da bo lahko vlada "počasi pripravila teren" za izhod iz krize. "Treba pa je vedeti, da so bile v začetku leta težave že tako velike, da so bile v Bruslju resne ocene, da bo treba zaprositi za mednarodno pomoč. Ta vlada je pokazala, da to ne bo potrebno," je dejal zunanji minister.

Erjavec se hvali z rušenjem Janševe vlade Predsednik stranke upokojencev je spomnil še na "uspešno zadolžitev" in dodal: "Tudi stranka DeSUS je močno pripomogla k temu, da smo hitro prišli do nove vlade, ki ima trdno večino v parlamentu in ki se lahko spopada z razmerami in sprejema potrebne ukrepe."

Erjavec se ne hvali z višjim DDV-jem "Z iztrženim smo zadovoljni, treba je vedeti, da so razmere težke. Zadovoljni smo, da upokojencev kot ene od najbolj rizičnih skupin ukrepi ne bodo preveč prizadeli." Erjavec je sicer priznal, da bo povišanje znižane stopnje DDV-ja nekatere upokojence vendarle prizadelo.

Erjavec se hvali z realnim programom Zunanji minister upa na pozitivno oceno Evropske komisije in na to, da dodatno zategovanje pasu ne bo potrebno. "Program, poslan v Bruselj, je realen. Imamo dobre možnosti, da ga komisija tudi sprejme, jaz to pričakujem."

Erjavec se hvali s stališčem do kriznega davka V DeSUS so sicer še vedno zagovorniki kriznega davka, ki bi ga morali plačevati najpremožnejši, recimo tisti s 5000 evri plače in več. Erjavec je spomnil, da v primeru uvedbe tega davka upokojenci s pokojninami do 700 evrov davka ne bi plačevali.

Ne spreglejte