Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 3. 2021,
9.06

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,57

56

Natisni članek

epidemija okužba Koronavirus

Torek, 30. 3. 2021, 9.06

3 leta

Epidemija v Sloveniji: to so zadnje številke #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,57

56

V ponedeljek smo v Sloveniji ob opravljenih 5.395 PCR-testih potrdili 1.080 novih okužb z novim koronavirusom, kar pomeni, da je bilo pozitivnih 20 odstotkov opravljenih testov. V Sloveniji imamo trenutno 12.585 aktivnih primerov okužbe. To je največje število aktivnih primerov po 14. februarju, ko smo jih imeli 12.787. 

Včeraj se je zaradi bolezni covid-19 v bolnišnicah zdravilo 515 oseb, od tega 105 na intenzivni negi. Umrlo je 15 okuženih, je na Twitterju sporočila vlada. Toliko umrlih zaradi koronavirusa smo nazadnje imeli 12. februarja, ko je prav tako umrlo 15 oseb.

Med občinami, kjer izstopa število novopotrjenih primerov okužb, so Nova Gorica, kjer so v ponedeljek potrdili 42 okužb, Šempeter-Vrtojba (11), Ajdovščina (10), Koper (34), Divača (14), Sežana (16), Kranj (32), Škofja Loka (14), Celje (77), Šentjur (19), Žalec (30), Novo mesto (22), Ljubljana (136) in Maribor z 59 potrjenimi okužbami.

Ali podpirate 11-dnevno zaprtje države z namenom omejitve širjenja koronavirusa?

  • Da.
    45,29 %
    4613 glasov
  • Ne.
    54,71 %
    5573 glasov
Oddanih 10186 glasov

Kakšno je 7-dnevno povprečje okužb po slovenskih regijah? Foto: Twitter profil vlade Republike Slovenije. | Foto: Kakšno je 7-dnevno povprečje okužb po slovenskih regijah? Foto: Twitter profil vlade Republike Slovenije.

Sedemdnevno povprečje novih primerov okužbe je včeraj naraslo na 957.

Najmanjše sedemdnevno povprečje okužb beležijo v Posavju, Pomurju in na Gorenjskem. Medtem ko pa imajo višje povprečje od državnega v goriški regiji, savinjski, obalno-kraški, osrednjeslovenski, koroški, primorsko-notranjski regiji.

Isabel dos Santos
Novice Propad najbogatejše Afričanke, za katero delajo izraelski obveščevalci
V nedeljo smo v Sloveniji ob 1.774 opravljenih PCR-testih potrdili 287 okužb z novim koronavirusom.

Damijan Janković, sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića za vroče
Novice Pogačnik s prestavitvijo sodnice ustavil preiskovanje Jankovića

Od četrtka nov cepilni center v ljubljanski vojašnici

Minister za obrambo Matej Tonin je danes obiskal nov cepilni center v Vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani. Kot je dejal v izjavi za medije, bo center od prvega aprila na voljo tudi za cepljenje civilnega prebivalstva. Pogovori z Zdravstvenim domom Ljubljana že potekajo. Minister pričakuje, da bo do četrtka dogovor sklenjen in bo cepljenje steklo. "Cepljenje proti covid-19 je edini način, da se vrnemo v naša normalna življenja," je dejal Tonin.

Vojska bo objekt v uporabo ponudila na pobudo Zdravstvenega doma Ljubljana, kjer so po besedah ministra nakazali, da nimajo zadostnega števila cepilnih centrov, da bi ob povečanem številu pridobljenih odmerkov lahko cepljenje organizirali dovolj hitro in ob upoštevanju predpisane varnostne razdalje. V ljubljanski vojašnici, pa tudi v Mariboru in Kranju sicer v skladu z veljavno strategijo cepljenja že poteka cepljenje pripadnikov Slovenske vojske in ostalih služb v okviru obrambnega sistema.

Način izvedbe cepljenja za civilno prebivalstvo je sicer še stvar dogovora s civilnim delom javnega zdravstva oziroma je odvisen od števila odmerkov, ki jih bodo prejeli. Če bo takšen dogovor, pa bo tudi pri izvedbi cepljenja civilnega prebivalstva lahko pomagala vojaška zdravstvena enota, je dodal glavni zdravstvenik vojaške zdravstvene enote Zlatko Kvržić. (STA)
Aleš Hojs
Novice Hojs: Ljudem želimo preprečiti, da bi praznike izkoriščali za dopust #video
Ne spreglejte