SiolNET. Novice Slovenija
0,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Državna volilna komisija potrdila izvolitev Luka Steinerja v državni svet

0,07

termometer

Luka Steiner |  | Foto: STA
Foto: STA

Državna volilna komisija (DVK) je na današnji seji sprejela zapisnik o ugotovitvi končnega izida ponovnih volitev člana državnega sveta za področje kulture in športa. Za novega člana je bil izvoljen Luka Steiner, ki je 31. maja na volilnem zboru prejel deset elektorskih glasov od 17 navzočih elektorjev, so sporočili iz DVK.

Državna volilna komisija je ponovne volitve člana državnega sveta za področje kulture in športa razpisala na podlagi odločbe ustavnega sodišča, ki je volitve državnega svetnika - predstavnika na področju kulture in športa razveljavilo v delu, ki se nanaša na končno glasovanje. Ugotovilo je namreč, da je bila kandidatura Tomaža Horvata nezakonita, ker ni bil izpolnjen zakonski pogoj poklicnega opravljanja dejavnosti na omenjenem področju.

Sedemnajst navzočih od skupaj 21 elektorjev je 31. maja na volilnem zboru glasovalo o preostalih štirih kandidatih, katerih kandidature niso bile izpodbijane in jih ustavno sodišče ni izločilo. Ob desetih glasovih za Steinerja je Zoran Poznič prejel pet elektorskih glasov, Tomaž Simetinger dva, Borut Pelko pa nobenega, so pojasnili na DVK.

Ob tem so napovedali, da bo zapisnik o ugotovitvi končnega izida ponovnih volitev člana državnega sveta - predstavnika negospodarskih dejavnosti za področje kulture in športa predvidoma v petek objavljen v uradnem listu.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin