SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Državna revizijska komisija sprožila postopek revizije najema stavbe NPU

2

termometer

Državna revizijska komisija je na podlagi prijave NSi sprožila postopek revizije najema stavbe za NPU, so potrdili na komisiji.

Zunajparlamentarna NSi je v sredo zoper ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal, ki je isti dan nepreklicno odstopila s svojega položaja, vložila prijavo na prekrškovni organ Državne revizijske komisije. V NSi menijo, da moramo biti vsi enaki pred zakoni Kot so pojasnili v sporočilu za javnost, pričakujejo, da bo prekrškovni organ v čim krajšem času začel postopek ugotavljanja prekrška zoper ministrstvo za notranje zadeve in odgovorno osebo ter uvedel ustrezno sankcijo. V NSi so namreč prepričani, "da moramo biti vsi enaki pred državo in zakoni, tudi ministrica, če želimo graditi pravno državo". V stranki pričakujejo, da bo Kresalova oglobljena Glede na ugotovljene nepravilnosti računskega sodišča pa v stranki pričakujejo, da bo prekrškovni organ Kresalovi zaradi nepravilnosti, ki jih je ugotovilo računsko sodišče, v skladu z zakonom izrekel globo in ji za dobo treh let prepovedal odločati ali na kateri koli drug način sodelovati v postopku javnega naročanja.

Spomnimo: Kresalova je nepreklicno odstopila po sredini objavi načelnega mnenja protikorupcijske komisije, da ravnanje uradnih oseb na ministrstvu za notranje zadeve pri najemu prostorov za Nacionalni preiskovalni urad (NPU) ustreza definiciji korupcije.

Sicer pa je že dan prej računsko sodišče ministrstvu za notranje zadeve izdalo negativno mnenje v revizijskem postopku o pravilnosti najema stavbe NPU na Dimičevi in najema stavbe na Litostrojski v Ljubljani. Kresalova je zato tudi takrat premieru Borutu Pahorju ponudila odstop, ki pa ga ta ni sprejel.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin