SiolNET. Novice Slovenija
6,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Drenik Bavdkova zahteva umik poročila in Toninovo opravičilo, sicer bo tožila državni zbor

6,97

termometer

Simona Drenik | Nekdanja slovenska agentka pri arbitraži Simona Drenik Bavdek zahteva umik javnega dela poročila Knovsa o arbitraži. | Foto: STA
Nekdanja slovenska agentka pri arbitraži Simona Drenik Bavdek zahteva umik javnega dela poročila Knovsa o arbitraži. Foto: STA

Nekdanja slovenska agentka v arbitražnem postopku Simona Drenik Bavdek zahteva umik javnega dela poročila komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb (Knovs) in opravičilo njenega predsednika Mateja Tonina (NSi). Če se to ne bo zgodilo, napoveduje, da bo vložila tožbo proti državnemu zboru.

Nekdanjo slovensko agentko pri arbitraži glede slovensko-hrvaškega mejnega spora Simono Drenik Bavdek je Knovs zaslišal zaradi afere s prisluhi, v katero se je ujela skupaj z nekdanjim slovenskim arbitrom Jernejem Sekolcem. Potem ko so omenjeni prisluhi prišli v javnost, je Hrvaška izstopila iz arbitražnega postopka, arbitražne razsodbe iz leta 2017 pa ne priznava.

Simona Drenik Novice Knovs obremenil Drenikovo: Ni upoštevala zakona in pravil

Nekdanja slovenska agentka zahteva umik javnega dela poročila Knovsa

Javno poročilo Knovsa o obveščevalni in protiobveščevalni dejavnosti med arbitražnim postopkom bodo poslanci obravnavali na decembrski redni seji, ki se začne 16. decembra. Ta točka dnevnega reda ima po poročanju STA oznako tajno, objavljen pa je javni del, v katerem je odgovornost za prisluškovalno afero padla predvsem na Simono Drenik Bavdek.

Predsednik Knovsa Matej Tonin je menil, da Drenik Bavdkova očitno želi, da se ji opraviči, ker je pisal resnico. | Foto: STA Predsednik Knovsa Matej Tonin je menil, da Drenik Bavdkova očitno želi, da se ji opraviči, ker je pisal resnico. Foto: STA

Nekdanja agentka zdaj po poročanju Televizije Slovenija zahteva umik javnega dela poročila Knovsa, ob tem pa zahteva opravičilo predsednika Knovsa Mateja Tonina (NSi). V nasprotnem primeru prek svojega odvetnika Romana Završka napoveduje, da bo tožila državni zbor.

Nekdanja slovenska agentka je po poročanju javne televizije predsedniku državnega zbora Dejanu Židanu že prejšnji teden poslala dopis z več zahtevami. Podrobnosti v državnem zboru ne razkrivajo, po poročanju STA pa je iz njihovih pojasnil razvidno, da je Drenik Bavdkovo med drugim zmotila umestitev točke na dnevni red seje.

Simona Drenik Novice Arbitraža: pričanja nekdanjih direktorjev Sove in Drenikove se ne ujemajo #video

Tonin: Drenik Bavdkova očitno želi spet škodovati interesom Slovenije

Simona Drenik Bavdek poleg umika javnega dela poročila Knovsa zahteva tudi Toninovo opravičilo. Ta je za javno televizijo dejal, da je nekdanja agentka pri arbitraži s svojimi pogovori enkrat že škodovala Sloveniji, zdaj pa ji očitno želi še drugič. Kot je poudaril, Drenik Bavdkova očitno želi, da se ji opraviči, ker je pisal resnico.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin