Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 4. 2023,
12.16

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

35

Natisni članek

napad Slovenija tekma nogomet Domžale

Nedelja, 16. 4. 2023, 12.16

1 leto

Incident na otroški nogometni tekmi v Domžalah: starša obračunala drug z drugim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

35

Nogomet | Nasilju v nogometnem svetu ne smemo pustiti prostora, saj bo s tem izgubil svojo čarobno moč, so zapisali v NK Svoboda Kisovec.  | Foto Guliverimage

Nasilju v nogometnem svetu ne smemo pustiti prostora, saj bo s tem izgubil svojo čarobno moč, so zapisali v NK Svoboda Kisovec.

Foto: Guliverimage

Na včerajšnji nogometni tekmi desetletnikov v Športnem parku Ihan pri Domžalah je prišlo do incidenta in obračuna med staršema otrok. Kot so sprva prek družbenega omrežja Facebook sporočili iz gostujoče ekipe NK Svoboda Kisovec, je navijač domače ekipe U-10 NK Ihan napadel očeta igralca njihove ekipe. A kot so se zatem odzvali v NK Ihan, je bil Kisovčan tisti, ki je prvi začel konflikt in tudi fizično napadel domačina.

Kot so sprva prek Facebooka sporočili iz NK Svoboda Kisovec, je navijač domače ekipe fizično napadel očeta enega izmed njihovih otrok. Po neljubem dogodku je moral poiskati zdravniško pomoč. V NK Svoboda Kisovec so incident strogo obsodili. 

A v NK Ihan so zatem navedbe konkurenčnega kluba zanikali. Zanikali so tudi, da bi Kisovčan potreboval nujno medicinsko pomoč.

V klubu iz Ihana so hkrati ostro obsodili vsakršno nasilno vedenje, pa naj bo to fizično ali verbalno nešportno obnašanje. Ob tem pa so pojasnili, da je bil Kisovčan tisti, ki se je začel nešportno obnašati. Od tekmecev zahtevajo tudi opravičilo. 

NK Ihan: Opisana obtožba ni resnična 

Vsi navzoči lahko potrdijo, da je starš s strani Svobode iz Kisovca skozi celotno tekmo žalil tako sodnika kot tudi trenerja, in kar je najhuje, tudi naše otroke (U-10). Otroci so bili deležni žaljivk, psovk in poniževanja, ki bi pretreslo tudi odrasle.

Presežek meje zdravega razuma pa je nastopil, ko je omenjeni starš iz Kisovca z namenom fizičnega nasilja stopil do domačih staršev in navijačev in tam prvi izzval nasilje s klofuto in brco v mednožje starša otroka NK Ihan, ki se je ob tem branil.

Sporočamo, da omenjeni starš ni potreboval NMP, prav tako ni bilo potrebno posredovanje policije.

V nogometu ni prostora za nasilje 

V NK Svoboda Kisovec so se sicer zavzeli, da do podobnih dogodkov ne bi prihajalo. Do podobnih incidentov mora biti v nogometu, še posebej v sklopu najmlajših selekcij, ničelna toleranca, saj se "nogomet igra za in zaradi otrok, starši pa morajo biti tisti, ki spodbujajo in bodrijo svoje otroke, s svojimi dejanji pa biti v ponos in zgled svojim otrokom", so poudarili v zapisu na Facebooku.

Prepričani so, da je biti del nogometne igre veliko več kot samo igrati nogomet, ta čudoviti šport. "Nogomet soustvarjamo vsi – igralci, trenerji, sodniki in starši. Nasilju v nogometnem svetu ne smemo pustiti prostora, saj bo s tem izgubil svojo čarobno moč. Vsi akterji se moramo v vsakem trenutku zavedati, da s takšnimi dogodki mečemo slabo luč na šport, ki vzgaja, uči za življenje in je mnogo več kot samo preživljanje prostega časa," so sklenili zapis. 

NK Olimpija prvak 2023 slavje
Sportal Olimpija zmlela največjega tekmeca in postala državni prvak!
prva liga NK Bravo NK Olimpija Matevž Vidovšek
Sportal ŽAK zaklet za Olimpijo, Vidovšek obležal na zelenici. Maribor navdušil.
Ne spreglejte