SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dobovšek in Jamnikar že ustanovila zavod Dobra država

0

termometer

Skupina okoli poslanca Bojana Dobovška in Petra Jamnikarja je ustanovila zavod Dobra država, ki se bo zavzemal za boj proti korupciji, finančni kriminaliteti in vplivu neformalnih mrež.

Kot je v izjavi za medije v DZ pojasnil Bojan Dobovšek, sicer vodja poslanske skupine nepovezanih poslancev, ime predstavlja upravljanje države v dobro državljanov in ne ozkega kroga ljudi.

Z delom bo zavod po napovedi Dobovška začel že v prihodnjem tednu, in sicer z organizacijo okroglih miz in zbiranjem članstva, večje dogodke pa nameravajo organizirati po novem letu.

Obljubljajo boj proti korupciji, finančni kriminaliteti in neformalnim mrežam Dobovšek sicer že včeraj ni izključil možnosti, da bi iz tega gibanja nastala stranka. Je pa danes ponovil, da gre pri zavodu za zdaj zgolj za civilno združenje in platformo za združevanje ljudi, ki jih povezuje boj proti korupciji ter preprečevanje finančne kriminalitete in vpliva neformalnih mrež.

Stranke v klasičnem smislu bodo vedno bolj izginjale, na dan prihajajo povsem novi fenomeni – trend je v ustanavljanju problemskih in ne ideoloških skupin, je še povedal Dobovšek.

Razen strokovnega sodelavca poslanske skupine nepovezanih poslancev Petra Jamnikarja pa širšega kroga pobudnikov ustanovitve zavoda tudi tokrat ni želel razkriti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin