SiolNET. Novice Slovenija
3,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Direktor RTV Kadunc Ljerko Bizilj vprašal, ali bo zamenjala urednico Rebernikovo

3,35

termometer

Igor Kadunc
Foto: STA

Po naših informacijah je generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc zahteval razrešitev odgovorne urednice informativnega programa TV Slovenija Jadranke Rebernik. Kadunc trdi, da je direktorico TV Slovenija Ljerko Bizilj le vprašal, ali bo Rebernikovo razrešila.

Naši viri trdijo, da je na Kadunca s to zahtevo prek članov v Programskem svetu RTV Slovenija pritisnila Združena levica. Ta to zanika. V stranki trdijo, da se v te zadeve ne vmešavajo.

Kadunc: Zahteve za razrešitev ni bilo

Na naše vprašanje, ali so informacije o zahtevi za razrešitev resnične, so z RTVS odgovorili, da Kadunc od direktorice TV Slovenija Ljerke Bizilj ni zahteval, da razreši odgovorno urednico informativnega programa Jadranko Rebernik. Pojasnjujejo, da je v skladu s sklepom, sprejetim na zadnji seji Programskega sveta RTV Slovenija, prosil, da mu Biziljeva posreduje "svoje stališče, ali namerava glede na znana dejstva morebiti predlagati, da bi se začel postopek razrešitve, kot ga predvideva Statut RTV Slovenija".

Rebernikova ostaja na položaju, saj se je njeni razrešitvi po naših informacijah uprla večina kolegov urednikov.

"Odstopil sem zaradi pritiska"

Prejšnji teden smo poročali o odstopu Igorja Pirkoviča z mesta urednika oddaje Tednik na RTV Slovenija. V Zagrebu je namreč opravil intervju s hrvaškim pevcem Thompsonom, njegov prispevek pa so nekateri označili kot neverodostojen, pristranski in nekorekten.

Pirkovič je odstopil zaradi pritiska znotraj RTV, najbolj pa ga je zmotil odnos medijske hiše, ki ga je "v javnosti prikazala kot nekoga, ki spodbuja fašizem".

"Vse to se je mirno gledalo, toleriralo. Namesto da bi se uprli, da bi se kdo iz hiše oglasil, obsodil napade na mojo integriteto, so se ukvarjali s politiko. V takem nezdravem okolju je treba odstopiti," je še pojasnil svojo odločitev.

Preberite več: Zaradi Thompsona odstopljeni Pirkovič: Prispevek je bil korekten, hoteli so mojo glavo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin