Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 5. 2022,
21.07

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,72

3

Natisni članek

toča nevihta

Petek, 13. 5. 2022, 21.07

1 leto, 11 mesecev

Del Slovenije zajelo močnejše neurje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,72

3

V osrednjem delu Slovenije in na severovzhodu so se danes oblikovale nevihte, ki so predvsem na Štajerskem in Koroškem prerasle v močnejša neurja. Na območju Celja, Dravograda, Gornje Radgone in Ormoža so morali posredovati tudi gasilci, so danes sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Kot so zapisali na spletni strani, so morali gasilci posredovati tudi v občinah Dobrna, Šentjur in Vojnik.

Na območju Dravograda je voda zaradi obilnih padavin ogrozila tri objekte. Posredovali so gasilci lokalnih prostovoljnih gasilskih društev, meteorno vodo so prečrpali, preusmerili in očistili prepuste.

Meteorna voda je zalivala prostore objektov, kletne garaže in v nekaj objektov nanosila blato in prod. Prav tako je meteorna voda poplavila nekaj dvorišč in z blatom zalila vozišča. Veter je odkrival strehe in podiral drevesa.

Po dosedaj zbranih podatkih je zaradi neurje poškodovanih okoli 5,2 kilometra cest, vodovod, 66 podrtih dreves ter poplavljenih 21 stanovanjskih objektov, trije industrijski objekti, dva silosa za spravilo poljskih pridelkov, gasilski dom, gospodarski objekt, poslovni prostor, skladišče in pritlično stanovanje v večstanovanjskem objektu. V neurju je bil tudi uničen gospodarski objekt, so zapisali na Upravi republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Težave tudi na Koroškem in na območju Ormoža

V Mežici pa je meteorna voda zalila skladiščne prostore podjetja. Posredovali so gasilci iz Mežice in vodo izčrpali iz objekta.

Na Ivanjskem Vrhu v občini Gornja Radgona so obilne padavine nanesle večjo količino vode in blata na cesto ter v objekt. Posredujejo gasilci iz društev Spodnji Ivanjci, Negova in delavci podjetja Komunale Radgona. V Negovi je poplavilo kletne prostore dveh stanovanjskih hiš. Posredovati so morali tamkajšnji prostovoljni gasilci.

O nanosu blata na cestišče poročajo tudi iz središča Male Nedelje v občini Ljutomer. Tudi tam posredujejo lokalni prostovoljni gasilci.

Na območju občine Ormož je močnejše neurje podrlo drevo in onesnažilo okoli 200 metrov cestišča.

Ne spreglejte