Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 9. 2014,
16.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dejan Židan Miro Cerar SMC SD DeSUS

Torek, 2. 9. 2014, 16.16

8 let

Dejan Židan potrdi, da bo podpis koalicijskega sporazuma v ponedeljek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vodstva prihodnjih vladnih strank bodo jutri še zadnjič preverila in uskladila koalicijski sporazum, podpis bo sledil prihodnji ponedeljek, ko bodo tudi znana imena ministrskih kandidatov.

Predstavniki SMC, DeSUS in SD bodo jutri dopoldan dorekli še zadnje podrobnosti koalicijskega sporazuma.

"Pogledali bomo, ali je vse v redu in usklajeno, preverili bomo tudi zbirko prioritetnih projektov, nato bo sledilo parafiranje koalicijskega sporazuma," je pojasnil predsednik SD Dejan Židan. To je namreč osnova, da gre besedilo sporazuma lahko na potrjevanje pred organe strank.

Konferenca SD bo zasedala že jutri popoldne. Pričakovati je, da se bodo v tem tednu na to temo sestali še organi SMC in DeSUS, kar bo po Židanovih besedah omogočilo, da koalicijski sporazum uradno podpišejo v ponedeljek, 8. septembra.

Ob tem je Židan povedal tudi, da bodo takrat v besedilo sporazuma vpisali še imena kandidatov za nove ministre, jutri pa se bodo dogovorili le o dokončni razdelitvi resorjev po strankah. Predsednik SMC in mandatar Miro Cerar mora seznam ministrskih kandidatov v DZ vložiti do torka, 9. septembra.

Število ministrov se sicer v novem mandatu povečuje na 15 (vključno z ministrom brez resorja, ki vodi urad za Slovence v zamejstvu in po svetu), ob čemer se dopušča imenovanje še dveh ministrov brez resorja.

DeSUS po trenutnem dogovoru pripadajo štirje resorji: predvidoma ministrstva za zunanje zadeve, za okolje in prostor, za kulturo in urad za Slovence v zamejstvu in po svetu. SD pa bo predvidoma dobila tri resorje: ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter ministrstvo za obrambo.

Ne spreglejte