Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 9. 2014,
18.44

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Danes Danes

Torek, 2. 9. 2014, 18.44

5 let, 2 meseca

Danes v Danes: Bojan Dobovšek dokončno zavrnil mesto notranjega ministra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V oddaji Danes o 234-milijonskem prevzemu najpomembnejšega letališča v državi, o imenovanju Bratuškove v komisarsko ekipo in o Dobovškovi dokončni zavrnitvi ministrskega mesta.

Nemški Fraport je ob 11 dopoldne objavil uradno informacijo o 234-milijonskem prevzemu Aerodroma Ljubljana. Država je tako v dobrem letu prodala tretje podjetje z vladnega seznama 15 za privatizacijo. Pred tem sta bila prodana domžalski Helios in Fotona. Ob Mercatorju in Letriki, kjer je imela država manjši delež, pa gre za peto podjetje v zadnjem letu, ki smo ga predali v roke tujcev. Tri od petih so kupili Nemci, Helios Avstrijci, Mercator je v hrvaških rokah. Nemci predvidevajo, da bo do leta 2040 letališče obiskalo 4,1 milijona potnikov letno, to je trikrat več kot lani. Izgradnja novega nadomestnega terminala bo namreč zagotovila pretok 1.800 potnikov na uro. Tovora naj bi bilo do leta 2040 več kot 60 tisoč ton na leto, skoraj štirikrat več kot zdaj. Slovenija je danes čakala tudi na novice iz Bruslja. Šef evropske komisije Jean-Claude Juncker je danes uradno predstavil svojo 28-člansko ekipo. Na seznamu je tudi Alenka Bratušek. Ta naj bi po domači sagi s samoimenovanjem vodila resor digitalne družbe in inovacij, Juncker pa ob tem kljub preiskavi protikorupcijske komisije vztraja, da je izbral na podlagi integritete, neodvisnosti, izkušenj in kompetenc. A kapitulacija novega predsednika vlade v odnosu do Bruslja ni edino, zaradi česar vre v Stranki Mira Cerarja. Vidni član SMC Bojan Dobovšek se je danes dokončno odločil, da zavrne mesto notranjega ministra. "Ko boste videli ekipo, vam bo vse jasno," je bil kratek po telefonu. Potem ko je sinoči nakazal, da bo to storil v imenu vrednot, ki naj bi se jim odrekla stranka, je Dobovšek po naših informacijah dobil navodilo, naj z novinarji ne govori.

Nadaljujemo razkrivanje podrobnosti prirejanja ilegalnih pasjih bojev in vzreje bojnih pasem za krvoločne igre odraslih, ki ob tem obračajo na stotisoče evrov. Naša novinarka Maja Mastnak gre po sledi navedb, da so ringi na lokacijah, odmaknjenih od oči javnosti: v kamnolomih, pod viadukti, v gozdovih, pri tovarnah, celo v središčih mest.

O rudniški tragediji prihajajo vesti iz Bosne. Rudarje, ki so od sinočnjega potresa ostali ujeti v jami premogovnika Raspotočje, so vse od dopoldneva reševale številne ekipe. 29 jih je po slabih 24 urah ujetništva globoko v jami ugledalo luč sveta, za pet, ki jih še vedno niso našli, pa upanje iz minute v minuto bolj kopni.

Kitajci so danes obiskali Ajdovščino in presenetili ajdovskega podjetnika Iva Boscarola. Zanimali so se namreč za vlaganja Pipistrela na Kitajskem ali vlaganja kitajskih partnerjev v Pipistrel, saj na Kitajskem vlada izjemno zanimanje za njegova letala.

Tako kot naša ekipa so si tudi oni ogledali nov, revolucionarni izum ajdovskega podjetnika – električno šolsko letalo za urjenje pilotov.

Ne spreglejte