Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 12. 2022,
13.19

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,20

18

Natisni članek

zaseg tobačni izdelki FURS

Petek, 9. 12. 2022, 13.19

1 leto, 4 mesece

Dacarji zasegli proizvodno linijo za izdelavo tobačnih izdelkov #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,20

18

Zaseg celotne linije za proizvodnjo drobno rezanega tobaka (stroji za rezanje tobaka in druge strojne komponent za proizvodnjo). | Finančna uprava je 23. novembra izvedla finančno preiskavo, v kateri je bila odkrita in zasežena celotna linija za proizvodnjo drobno rezanega tobaka (stroji za rezanje tobaka in druge strojne komponent za proizvodnjo). | Foto FURS

Finančna uprava je 23. novembra izvedla finančno preiskavo, v kateri je bila odkrita in zasežena celotna linija za proizvodnjo drobno rezanega tobaka (stroji za rezanje tobaka in druge strojne komponent za proizvodnjo).

Foto: FURS

Finančna uprava (Furs) je v sodelovanju z Evropskim uradom za boj proti goljufijam (Olaf) v Sloveniji odkrila in zasegla celotno linijo za rezanje tobaka. Po navedbah Fursa bi storilci s prodajo zaseženih tobačnih izdelkov utajili za 460 tisoč evrov trošarin in DDV.

Uslužbenci finančne uprave so v zapuščenem skladišču zasegli 2.784 kilogramov tobačnih listov in 786 kilogramov drobno rezanega tobaka, pakiranega v desetkilogramske vreče, ki so bile pripravljene za nadaljnjo nezakonito prodajo, je na novinarski konferenci povedal Bojan Vodopivec, vodja sektorja za preiskave na finančni upravi.

Po navedbah Fursa bi storilci s prodajo tobačnih izdelkov utajili za 460 tisoč evrov trošarin in DDV.

Zaseg celotne linije za proizvodnjo drobno rezanega tobaka (stroji za rezanje tobaka in druge strojne komponent za proizvodnjo). | Foto: FURS Foto: FURS Furs še ocenjuje, da je bilo glede na zaseženo dokumentacijo do zdaj v tem nelegalnem obratu na slovensko tržišče sproščenega 19 ton rezanega tobaka in s tem utajenih za 2,5 milijona evrov trošarin in davka.

Lani in letos so zasegli skupno 86.180 kilogramov tobaka. Skupna vrednost trošarin in DDV, za katere bi bila država prikrajšana v primeru prodaje na črno, presega 11,5 milijona evrov, je še povedal Vodopivec.

Zaseg celotne linije za proizvodnjo drobno rezanega tobaka (stroji za rezanje tobaka in druge strojne komponent za proizvodnjo). | Foto: FURS Foto: FURS

Ne spreglejte