Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 10. 2021,
13.54

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

3

Natisni članek

globa voznik nadzor Maribor policija

Sreda, 13. 10. 2021, 13.54

2 leti, 6 mesecev

Čez tri tisoč evrov globe za Čeha, nekaj manj za Hrvata #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

3

Poostren nadzor prometa | Poostren nadzor so izvedli na obeh straneh avtoceste, na nadzorni točki Prepolje, kjer so kontrolirali 41 tovornih vozil in en avtobus.  | Foto PU Maribor

Poostren nadzor so izvedli na obeh straneh avtoceste, na nadzorni točki Prepolje, kjer so kontrolirali 41 tovornih vozil in en avtobus.

Foto: PU Maribor

Mariborski policisti so v sodelovanju s pristojnimi službami v torek na avtocesti izvedli poostren nadzor tovornih vozil in avtobusov. Med ugotovljenimi kršitvami voznikov tovornih vozil izstopata dva kršitelja. Češki voznik je prejel 3.060 evrov globe, hrvaški pa 2.400 evrov. 

V torek so policisti Policijske uprave Maribor v sodelovanju z mobilno enoto Fursa, cestninskimi nadzorniki Darsa, inšpektorji IRSI in gospodarsko družbo za tehtanje vozil Cestel na avtocesti A4 izvedli poostren nadzor tovornih vozil in avtobusov.

Poostren nadzor so izvedli na obeh straneh avtoceste, na nadzorni točki Prepolje, kjer so kontrolirali 41 tovornih vozil in en avtobus. Pri petih vozilih so ugotovili 13 kršitev. 

Cestninski nadzorniki so globo izrekli osmim voznikom, ki za vožnjo vozil po avtocesti niso uporabljali vinjete, deset voznikov pa ni upoštevalo spreminjajoče prometnoinformativne signalizacije na portalih avtoceste, ki je voznike vozil usmerjala čez nadzorno točko. 

Fotogalerija
1 / 4

Visoki globi za voznika tovornih vozil

Med ugotovljenimi kršitvami voznikov tovornih vozil sta izstopala dva kršitelja. Voznik češkega tovornega vozila s priklopnim vozilom je imel nepravilno naložen tovor. Poleg tega v vozilu ni imel vgrajene zapisovalne opreme (tahografa). Za voznika in pravno osebo, ki je lastnik vozila, so policisti izrekli 3.060 evrov globe. 

Policisti so ugotovili tudi tehnično neustreznost naprav za ustavljanje priklopnega vozila, ki ga je vlekel sedlasti vlačilec hrvaškega prevoznika. V tem primeru so izrekli 2.400 evrov globe.

Vozili češkega in hrvaškega prevoznika sta bili izločeni iz prometa, za priklopno vozilo hrvaškega prevoznika pa je bil odrejen tudi izredni tehnični pregled, ker vozilu ni pravilno deloval zavorni sistem.

osumljenci protest 5.10.2021
Novice Iščejo osumljenca kaznivih dejanj s protestov v Ljubljani #foto

 
Ne spreglejte