Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 9. 2014,
16.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miro Cerar nepremičninski davek

Četrtek, 11. 9. 2014, 16.28

7 let, 12 mesecev

Cerarjeva vlada ne bo hitela z nepremičninskim davkom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mandatar Miro Cerar je na srečanju z župani slovenskih občin poudaril, da mora politika omogočiti stabilno gospodarsko okolje, ne smemo pa pozabiti tudi na svoj čut za sočloveka.

Skorajšnji premier Miro Cerar se je v okviru mednarodnega obrtnega sejma v Celja srečal tudi z župani slovenskih občin.

Med drugim je spregovoril tudi o davku na nepremičnine in zatrdil, da vlada z njim ne bo hitela in da si bo vzela čas, da te zadeve prouči.

Na vprašanje nepremičninskega davka je mandatarja opozoril celjski župan Bojan Šrot, ki je vlado prosil, naj razmisli o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča kot pomembnem dohodku za občine. Iz tega vira namreč občine zagotavljajo sredstva za občinsko oziroma javno infrastrukturo.

Veliko zahtevnih nalog pred novo vlado Sicer pa bi po besedah Cerarja politika morala stabilno gospodarsko okolje, prav tako pa v Sloveniji potrebujemo politično stabilnost zaradi notranjih političnih, gospodarskih in socialnih razmer ter mednarodnih dejavnikov.

Moramo pospešiti gospodarsko rast, odpraviti administrativne ovire in konsolidirati javne finance, kar je izjemno zahtevna naloga. Ob tem ne smemo pozabiti na svoj čut za sočloveka, ki ga premoremo, prav tako ne smemo pozabiti na nikogar, od upokojenca do šolarja, je povedal Cerar.

Potrebujemo složnost Meni tudi, da se v Sloveniji spopadamo z veliko strahovi – mladi se bojijo za svojo prihodnost, starši za svoje otroke in službe. To pa lahko po njegovem mnenju premagamo le s pogumom.

"Vlado bom vodil tako, da si bomo zastavili prave cilje in jim sledili. Potrebujemo drug drugega pri določanju ciljev. Ne moremo biti popolnoma složni, saj smo politični tekmeci, složni bodimo v tem, da našo deželo naredimo uspešno in otrokom omogočimo pogled v svet. Ni naša naloga, da mladim generacijam odpiramo vsa vrata, ne smemo pa naše dežele še naprej mazati s pohlepom," je dejal Cerar.

Poudaril je, da nas k uspehu ne bo pripeljala razpršenost, za velike cilje namreč potrebujemo složnost. Napovedal je, da bo iskal ključne stične točke brez ideoloških in političnih razprtij.

Ne spreglejte