SiolNET. Novice Slovenija
0,81

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Cepljenje brez naročanja tudi na Gorenjskem

0,81

termometer

cepljenje
Na cepljenje brez naročanja medtem že vabijo v Ljubljani, Mariboru in na Severnem Primorskem.  Foto: STA

V Kranju, Škofji Loki in Tržiču se bo začelo cepljenje proti covid-19 brez predhodnega naročanja. V Škofji Loki bodo z njim začeli že v petek, v Kranju v ponedeljek, v Tržiču pa v torek, so sporočili iz tamkajšnjih zdravstvenih domov in kranjske občine. V Kranju začenjajo tudi s cepljenjem starejših od 12 let.

V Kranju začenjajo tudi s cepljenjem otrok, starejših od 12 let. Na cepljenje vabijo prijavljene, ki jih je odobril njihov pediater. V ponedeljek jih bodo cepili 86. Kot so pojasnili na Mestni občini Kranj, mora otroka pri cepljenju spremljati odrasla oseba oziroma zakoniti zastopnik. Če pride sam, pa bo moral s seboj prinesti podpisano soglasje.

cepivo, cepljenje Novice Bomo kmalu lahko izbirali med cepivi?

V Kranju bo v tamkajšnji vojašnici sicer v ponedeljek dopoldne potekalo cepljenje za naročene, med 12. in 14. uro pa za nenaročene.

V Škofji Loki bo cepljenje za nenaročene potekalo že v petek, in sicer med 10.30 in 13. uro na Kidričevi cesti 1A. Začeli bodo s cepivom Janssen, ko zalogo tega porabijo, bodo nadaljevali s cepivom AstraZenece. Pred tem bodo cepili naročene, so pojasnili v Zdravstvenem domu Škofja Loka.

V Tržiču pa bodo cepljenje izvedli v torek med 13. in 18. uro v cepilni ambulanti Zdravstvenega doma Tržič. Na voljo bo 300 odmerkov cepiva AstraZenece. Vse naročene bodo še naprej cepili v rednih terminih.

Na cepljenje brez naročanja medtem že vabijo v Ljubljani, Mariboru in na Severnem Primorskem. 

V Mariboru so do poldneva cepili okoli 400 ljudi. V mariborskem zdravstvenem domu so zaenkrat zadovoljni z odzivom, a ker bi radi dali možnost cepljenja čim večjemu številu ljudi, bodo cepljenje brez naročanja poleg petka izvedli še v soboto. Cepijo tudi otroke.

S cepljenjem brez naročanja so v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja v Mariboru začeli danes ob 9. uri, in sicer s cepivom Johnson & Johnson. "Prvi so čakali že dve uri pred odprtjem cepilnega centra," je v izjavi za javnost povedal direktor Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor Jernej Završnik.

Cepljenje na Madžarskem Novice V Mariboru jutri in v petek cepljenje brez naročanja cepivo, cepljenje Novice Tudi na Severnem Primorskem cepljenje brez naročanja

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin