Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
30. 9. 2014,
13.24

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Celje

Torek, 30. 9. 2014, 13.24

8 let, 5 mesecev

Celjski županski kandidat Stane Rozman ve, da brez trdega dela ni uspeha

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Kandidat SD za celjskega župana Stane Rozman največjo težavo knežjega mesta vidi v pomanjkanju delovnih mest in v bremenih iz preteklosti, ki so posledica intenzivne industrializacije območja.

"Biti župan Celja mi pomeni prvovrsten izziv. Imam dovolj izkušenj, saj sem že tretji mandat podžupan za družbene dejavnosti. Kot nekdanji vrhunski tekač na dolge proge sem navajen trdo delati, saj verjamem, da brez tega ni uspeha," pravi Rozman, ki je po 30 letih še vedno lastnik slovenskega rekorda v teku na deset tisoč metrov.

Poudarek na podpori socialnemu podjetništvu in mladim podjetnikom Predsednik celjskega območnega odbora Socialnih demokratov zato v svojem volilnem programu med drugim poudarja podporo ustvarjanju novih zaposlitev, izboljšanje kakovosti življenja Celjanov, oblikovanje nove turistične zgodbe s poudarkom na zgodovini, vzpostavitev ljudem prilagojenega in do okolja prijaznega javnega prometa.

Na prvem mestu je izvedba strategije gospodarstva v Celju do leta 2020. "V mestu bomo vzpostavili pisarno za promocijo Celja, s katero želimo v občino pritegniti nova podjetja in posledično nova delovna mesta. Za mlade podjetnike bomo pripravili natečaj za naj podjetniško idejo in to finančno podprli z zagonskimi sredstvi. Podprli bomo razvoj socialnega podjetništva tistih podjetij, ki se prijavljajo na evropske razpise za zagon poslovanja, tako z infrastrukturo kot tudi z občinskim proračunom," napoveduje 54-letni profesor zgodovine in sociologije.

Gradnja suhih zadrževalnikov bi preprečila poplavljanje Savinje Med Rozmanovimi prioritetnimi projekti je tudi dokončanje protipoplavnih ukrepov v porečju Savinje, ki bi jih rešil v sodelovanju z državo. To bi po njegovem mnenju najbolje uredili z gradnjo suhih zadrževalnikov v Savinjski dolini. Več je treba nujno postoriti tudi pri projektih za oživljanje mestnega jedra, pomoči mladim pri razvoju in uresničitvi podjetniških idej.

Degradirano območje stare Cinkarne Rozman vidi kot težavo, ki presega lokalne okvire. Rešitev vidi v pripravi projektne dokumentacije za prijavo na razpis kohezijskega sklada in strokovnih podlag za sprejetje zakona o okoljski sanaciji Celjske kotline. V primeru pridobitve zadostnih sredstev bi bilo lahko območje sanirano do konca leta 2020.

Celje lahko s svojo zgodovino postane kulturno središče Slovenije Direktor Pokrajinskega muzeja Celje je prepričan, da ima Celje s svojo zgodovino idealne razmere, da ponudi enkratno zgodbo in postane kulturno središče Slovenije. Mesto lahko privablja turiste tako iz Slovenije kot tujine.

Če bo izvoljen za župana, bo iz srednjeveškega dneva razvil projekt Srednjeveško Celje, ki bo potekal kontinuirano od aprila do oktobra, tudi v starem mestnem jedru. Vanj bo vključena širša ponudba dogodkov in aktivnosti, privabiti pa želi tudi gostince in trgovce. Za izboljšanje turistične ponudbe načrtuje še ureditev arheološkega parka Celeia Antiqua ter nadaljevanje razvoja turizma ob Šmartinskem jezeru in njegovi okolici.

Ne spreglejte