SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Casiraghi na sodišču utemeljeval odškodninsko tožbo proti državi

0

termometer

Stephen Casiraghi zajem slike
Foto: Planet TV

Odmevni zapornik Stephen Casiraghi je na Okrožnem sodišču v Ljubljani danes utemeljeval svojo tožbo proti državi za plačilo odškodnine 260 tisoč evrov. Casiraghi toži državo zaradi, kot trdi, nezakonito uporabljenih prisilnih sredstev in prisilnega zdravljenja. Sojenje se bo s pričami nadaljevalo sredi maja.

"Na silo so me podrli na tla in mi dali injekcijo s pomirjevalom. Veste, to je strup, če imaš alergijsko reakcijo, se lahko zgodi tudi smrt. Kemično orožje je po mednarodnih konvencijah prepovedano. Kdor uporablja strupe, stori vojni zločin. No, to je bilo podobno ..." je po poročanju spletnega Dnevnika na sodišču razlagal Casiraghi, ko je utemeljeval tožbo proti državi.

"To je kot droga, zmanjka te, kot bi dobil anestezijo"

Ko je 19. marca 2014 razbijal po kopalnici v zaporu na Dobu in se ni pomiril, naj bi pazniki proti njemu nezakonito uporabili prisilna sredstva ter mu vbrizgali pomirjevalo. "To je kot droga, zmanjka te, kot bi dobil anestezijo. Temu rečemo špricbeton. Bilko naredijo iz tebe," je po navedbah Dnevnika opisoval zapornik, ki ima menda zaradi tega trajne psihične posledice.

Casiraghi je še do nedavnega prestajal zaporno kazen na Dobu zaradi različnih kaznivih dejanj. Enotna kazen 22 let in 11 mesecev zapora bi se mu iztekla avgusta 2019.

A septembra lani je vložil zahtevo za varstvo zakonitosti zaradi nepravilnega združevanja kazni, vrhovno sodišče pa je potrdilo očitke obrambe, da naj bi sodišče prve stopnje nezakonito združevalo Casiraghijeve kazni. Tako je Casiraghi 10. marca odkorakal na prostost.

Casiraghija, ki v več postopkih tudi toži državo za odškodnino, so sicer konec marca znova priprli zaradi nevarne vožnje po Ljubljani in upiranja policistom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin