Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 2. 2019,
15.43

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

Natisni članek

Violeta Bulc evropske volitve Evropska komisija SMC

Petek, 22. 2. 2019, 15.43

5 let, 2 meseca

Bulčeva o kandidaturi še molči, namerava pa aktivno sodelovati na volitvah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

Violeta Bulc | Evropska komisarka za promet Violeta Bulc ob današnjem obisku Maribora še ni hotela izdati, ali namerava kandidirati na majskih volitvah v Evropski parlament. | Foto Reuters

Evropska komisarka za promet Violeta Bulc ob današnjem obisku Maribora še ni hotela izdati, ali namerava kandidirati na majskih volitvah v Evropski parlament.

Foto: Reuters

Evropska komisarka za promet Violeta Bulc tudi ob današnjem obisku Maribora še ni želela izdati, ali namerava kandidirati na majskih volitvah v Evropski parlament. Ob tem je sicer napovedala, da vsekakor namerava zelo aktivno sodelovati na prihajajočih volitvah, za katere verjame, da bodo verjetno najpomembnejše v zgodovini Evropske unije.

Na vprašanje, zakaj si je vzela še nekajtedenski premislek glede tega, ali se bo potegovala za evropsko poslanko in ali bo to storila na listi SMC, kjer njen odgovor neuradno pričakujejo do danes, je Violeta Bulc pojasnila, da ima zelo natrpan urnik. Trenutno se namreč dvakrat, včasih celo trikrat dnevno pogajajo s parlamentom in svetom, da bi uspešno izpeljali svoj program, ki ga želijo zaključiti do sredine marca.

Violeta Bulc
Novice Bulčeva še brez odločitve o kandidaturi na evropskih volitvah

Bulčeva namerava na prihajajočih volitvah aktivno sodelovati

"Vsekakor nameravam zelo aktivno sodelovati na prihajajočih evropskih volitvah, ker verjamem, da bodo verjetno najpomembnejše v zgodovini Evropske unije, in močno stojim za njenimi vrednotami, saj verjamem, da je Evropa svetla luč v svetovnem merilu, ki kaže, da ima demokracija še vedno svojo vrednost. Za tem bom tudi ves čas stala in to tudi aktivno promovirala," je v Mariboru dejala Bulčeva.

Glede kandidature je povedala, da za zdaj še ni sprejela nobene odločitve, vendar zelo močno stoji za liberalnimi vrednotami odprte družbe, in to komunicira v celotnem evropskem prostoru, zelo aktivna pa bo pri tem tudi v Sloveniji. O tem, ali bi po njenem mnenju morale liberalne stranke na evropskih volitvah nastopiti skupaj, je dejala, da sama ves čas poudarja sodelovanje, saj so ljudje lahko dovolj močni le s povezovanjem in imajo tako tudi dolgoročnejši vpliv.

Raziskava agencije za javne zadeve in komunikacije Burson Cohn & Wolfe je Violeto Bulc med 28 evropskimi komisarji (sem je vštet tudi predsednik komisije) po oceni njenega dela uvrstila na 21. mesto. | Foto: STA , Raziskava agencije za javne zadeve in komunikacije Burson Cohn & Wolfe je Violeto Bulc med 28 evropskimi komisarji (sem je vštet tudi predsednik komisije) po oceni njenega dela uvrstila na 21. mesto. Foto: STA ,

"Kakšna bo strankarska politika v slovenskem prostoru, pa je odločitev predsednikov strank," je dejala Bulčeva, ki na vprašanje, ali morda pričakuje, da bo med vodilnimi kandidati evropske stranke Alde, odgovarja, da je že zdaj zelo aktivna v okviru omenjene skupine, enako pot pa bo pospešeno nadaljevala tudi v naslednjih tednih do evropskih volitev.

Predsednik SMC Miro Cerar je danes ponovil svojo željo glede povezovanja s programsko sorodnimi strankami pred prihajajočimi volitvami evropskih poslancev. Ob tem je dodal, da odgovor predsednice SAB Alenke Bratušek o odločitvi njene stranke glede sodelovanja še čaka.
Violeta Bulc Borut Pahor
Novice Evropska komisarka Pahorju: Hvalite se z nedokončanimi projekti

Komisarka verjame v uspešno delo svoje ekipe

Kot je dodala, se tam njena zgodba še ne bo končala, saj sama živi evropske vrednote in verjame, da je za Slovenijo in trajnostno uspešnost države prihodnost predvsem v evropski družini narodov. O raziskavi agencije za javne zadeve in komunikacije Burson Cohn & Wolfe, ki jo je med komisarji po oceni njenega dela uvrstila šele na 21. mesto, je dejala, da je prepričana o uspešnem delu svoje ekipe.

Lotili so se namreč precej velikih inovativnih prebojev, zato verjame, da je razvoj evropskega prometa uspešna zgodba. Največji dosežek je po njeni oceni to, da so promet znova vrnili na politično agendo Evropske unije. Res pa je, je dodala, da vsi dosežki niso neposredno vidni, nekateri bodo prave rezultate pokazali šele čez deset ali celo 20 let.

"Komisarsko delo je zelo zanimivo in izjemna priložnost za vsakega, ki želi ustvarjati dobro. Vsi pa vemo, da je imenovanje komisarjev izključna pravica predsednika vlade in seveda bo tudi gospod Marjan Šarec odločil tako, kot bo verjel, da je najbolje," pa je na vprašanje o tem, ali jo zanima nov komisarski mandat, še odgovorila Bulčeva.

Ne spreglejte