Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 3. 2014,
15.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Aerodrom Ljubljana

Četrtek, 13. 3. 2014, 15.48

7 let, 12 mesecev

Brniško letališče v prvih dveh mesecih s 15,6-odstotno rastjo potnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Aerodrom Ljubljana je uspešno vstopil v novo leto. Prek Letališča Jožeta Pučnika je v prvih dveh mesecih letos potovalo 15,6 odstotka več potnikov kot v enakem lanskem obdobju.

Količina oskrbljenega tovora pa se je povečala za 11,7 odstotka. Od 30. marca bo mreža letov iz Ljubljane širša, saj bo Adria Airways letela v Prago in Varšavo.

Aerodrom Ljubljana je povečanje števila potnikov zabeležil pri slovenskem prevozniku Adria Airways in pri tujih prevoznikih. Poleg domačega prevoznika je k rasti števila potnikov največ prispeval srbski prevoznik Air Serbia, ki od lanskega decembra dnevno leti med Beogradom in Ljubljano. Pozitivno je na rast prometa vplivala tudi zelo dobra zasedenost letal preostalih rednih prevoznikov, je Aerodrom Ljubljana objavil na svoji spletni strani.

Dosegli tudi rekordno količino oskrbljenega letalskega tovora v enem dnevu Občutno rast so zabeležili tudi pri količini oskrbljenega tovora. Povečanje so zabeležili v vseh kategorijah tovora, februarja pa so dosegli tudi rekordno količino oskrbljenega letalskega tovora v enem dnevu.

V poletnem voznem redu, ki bo začel veljati 30. marca, bodo lahko potniki z ljubljanskega letališča potovali na več destinacij kot lani. Adria Airways svojo mrežo letov širi s povezavo v Prago in Varšavo, kamor bo letela trikrat tedensko, po enoletnem premoru pa bo znova redno letela tudi v London (Gatwick).

V poletni sezoni ohranjajo destinacije z zimskega voznega reda Tuji redni letalski prevozniki v poletni sezoni ohranjajo destinacije z zimskega voznega reda. Po zimskem premoru se na Letališče Jožeta Pučnika vrača finski prevoznik Finnair, ki bo v Helsinke letel štirikrat na teden. V primerjavi z lansko poletno sezono je v mreži letov nova dnevna povezava Air Serbie v Beograd.

Vsak dan v tednu se lahko iz Ljubljane potniki s turškim prevoznikom Turkish Airlines odpravijo v Istanbul, z Air Franceom pa v Pariz. Število letov v London ohranjata nizkocenovnika Easyjet iz Velike Britanije in Wizz Air z Madžarske. Zadnji v istem obsegu nadaljuje tudi lete v Bruselj. Ljubljana ostaja pet dni v tednu povezana tudi s Podgorico, kamor leti Montenegro Airlines.

Z več kot 200 rednimi leti tedensko neposredno na 24 destinacij Potniki bodo z osrednjega slovenskega letališča v poletni sezoni tako lahko tedensko potovali z več kot 200 rednimi leti neposredno na 24 destinacij, ki jih bo zagotavljalo osem rednih letalskih prevoznikov. Slovenijo bodo povezovali z večino pomembnejših evropskih prestolnic, prek glavnih vozlišč pa bodo omogočali letalska potovanja po vsem svetu.

Tudi letos bo na ljubljanskem letališču bogata ponudba čarterskih letov, predvsem na priljubljene počitniške destinacije v Sredozemlju, kot so Grčija, Egipt, Turčija in Tunizija.

Ne spreglejte