Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 2. 2016,
8.50

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Aerodrom Ljubljana prenova Fraport

Četrtek, 18. 2. 2016, 8.50

7 let, 2 meseca

Na Aerodromu Ljubljana že posodabljajo potniški terminal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Aerodrom Ljubljana je že začel prenovo obstoječega potniškega terminala, ki bo predvidoma končana do leta 2018.

Vodstvo Aerodroma Ljubljana, ki je v lasti nemškega Fraporta, si je v preteklih letih prizadevalo zgraditi nov potniški terminal, a so jim te načrte na skupščini leta 2013, na kateri država ni smela glasovati, prekrižali manjšinski delničarji. Kakšne so realne možnosti za to, da bi ga dobili v prihodnjih letih, je težko presoditi, si je pa vodstvo na čelu z Zmagom Skobirjem med glavnimi cilji za letošnje leto zadalo izboljšanje potniške izkušnje.

V tej luči so začeli prenovo obstoječega potniškega terminala, ki bo potekala fazno, končali pa jo bodo predvidoma do leta 2018. V prvem nadstropju terminala so za domači promet že dodali izhod za vkrcavanje potnikov na letala, v pritličju pa so dodali izhod za prihod potnikov. Da bi povečali pretočnost in skrajšali čakalne vrste pred varnostno-kontrolno točko, bodo v tem delu stavbe letos opravili še nekaj manjših posodobitev. Nekatere že potekajo, druge se bodo začeli v kratkem, so povedali.

Nove investicije načrtujejo prihodnje leto Večje posodobitve letališke infrastrukture načrtujejo prihodnje leto, izvajali pa jih bodo ob upoštevanju sezonskega prometa. V okviru teh bodo razširili prostor za registracijo potnikov in sortiranje odhodne prtljage, povečali pa bodo tudi kapaciteto trakov za prevzem prtljage ob prihodih. Načrtujejo tudi projekt prestavitve ceste, ki vodi mimo letališča, s čimer bi izboljšali dostop do letališča in omogočili razvoj poslovno-logističnega kompleksa na severni strani letališča.

Fraport bo poslovne rezultate za lansko leto, iz katerih bo razvidno tudi poslovanje Aerodroma Ljubljana, sicer objavil sredi marca.

V začetku letošnjega leta na Brniku zaznavajo zmerno rast števila potnikov, takšno pa načrtujejo tudi za vse leto. V okviru poletnega voznega reda bosta prišla dva nova prevoznika – poljski Lot, ki bo letel na liniji Ljubljana–Varšava, in grški Aegean Airlines, ki bo letel v Atene. Adria Airways bo medtem vzpostavila polete v Köln.

Ne spreglejte