SiolNET. Novice Slovenija
3,52

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Boštjan M. Zupančič bo kandidiral na evropskih volitvah, vendar ne v Sloveniji

3,52

termometer

Boštjan M. Zupančič
Foto: Matej Leskovšek

Nekdanji sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP) iz Slovenije Boštjan M. Zupančič bo na majskih evropskih volitvah nastopil kot kandidat francoske populistične Republikanske ljudske unije (UPR).

H kandidaturi ga je povabil predsednik stranke Francois Asselineau v četrtkovem pogovoru za strankino televizijo UPR TV, ki so ga objavili na strankini spletni strani. Zupančič je povabilo sprejel, kot je dejal, pa ga je presenetilo.

Boštjan M. Zupančič je francosko državljanstvo pridobil pred petimi leti. Stranki UPR se je, kot je potrdil, pridružil januarja letos.

Prvi Slovenec, ki bo kandidiral v drugi državi

Boštjan M. Zupančič bo prvi Slovenec, ki bo kandidiral na evropskih volitvah v eni od drugih članic EU.

Kot so zapisali na spletni strani UPR, je po pridobitvi francoskega državljanstva Boštjan M. Zupančič med francoskimi predsedniškimi volitvami leta 2017 odkril UPR in ob tej priložnosti glasoval za Francoisa Asselineauja. Stranki naj bi se pridružil zaradi navdušenja nad njenim predsednikom.

Republikanska ljudska unija se zavzema za izstop Francije iz EU, evropske monetarne unije in zveze Nato.

Komentarji

15

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • a1an / 15.02.2019. ob 21:00 +7 - 1

  Ironično, oseba, ki je plačana iz EU proračuna in zastopa EU inštitucijo kandidira na listi stranke, ki se zavzema za demontažo EU.

  +7 - 1
 • stanly / 15.02.2019. ob 20:13 +6 - 2

  Razumem, da ga je SLO levica totalno razočarala, vendar je pa manj razumljivo, da je postal evroskeptik, saj mora prav on dobro vedeti, da je SLO varna samo znotraj EU in NATA

  +6 - 2
 • Minovak / 15.02.2019. ob 18:44 +14 - 10

  V svetu trenutno veljamo toliko kot Venezuela, drži kot pribito, da se levih izogiba vsak, ki ima vsaj malenkost soli v glavi, ve se zakaj.

  +14 - 10
delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin