SiolNET. Novice Slovenija
0,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Domnevne bombne nevarnosti v Kamniku ni več

0,79

termometer

Policija
V Kamniku ni več nevarnosti, so sporočili s policije, a okoliščine dogodka še preverjajo. Foto: Ana Kovač

Trg prijateljstva v Kamniku je med tržnico, občino in policijsko postajo zavarovan s policijskim trakom ter zastražen s policisti. Zaradi domnevne nevarnosti bombe so iz bližnje šole in vrtca evakuirali otroke, je poročal spletni kamnik.info.

Policijska uprava Ljubljana je bila z informacijami o dogajanju v Kamniku zelo skopa, saj so sprva navedli zgolj to, da policisti na območju Trga prijateljstva v Kamniku izvajajo operativne naloge, po neuradnih virih pa je domnevno obstajala "grožnja z bombo" oziroma "možnost bombne nevarnosti".

To naj bi povzročil neznani oziroma zapuščeni predmet na zavarovanem oziroma zastraženem parkirišču.

Otroke so pravočasno odpeljali na varno, pa sta v telefonskem pogovoru potrdila tako ravnateljica OŠ 27. julij Jasna Lampe kot tudi Matjaž Srša, poveljnik Civilne zaščite Kamnik, ki je za omenjeni portal še povedal, da so jih za evakuacijo prosili na policiji.

Domnevne "bombne nevarnosti" ni več, s Policijske uprave Ljubljana pa so okoli 12.30 sporočili, da so bili danes obveščeni o dogodku na območju Kamnika, kjer bi lahko prišlo do ogrožanja varnosti. V okviru policijskih nalog je bila, za čas preveritve sumov, preventivno evakuirana ena izmed šol. Policija glede tega nadaljuje kriminalistično preiskavo zaradi sumov kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. 

Potniško letalo Novice Ker je zamujala na let, je prijavila lažno bombo na letalu Pakistan islamistični napad Novice So Američani zbombardirali napačno državo? Britanski rušilec HMS Defender Novice Rusi z opozorilnimi streli in bombami nad britansko mornarico? #video #foto avion Novice Zaradi grožnje z bombo zasilni pristanek v Berlinu gaza Novice Raketni napadi in bombardiranje. Vojna tudi na ulicah. #video #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin