Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
30. 8. 2017,
12.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

ZPS Viagogo

Sreda, 30. 8. 2017, 12.53

6 let, 7 mesecev

Bodite pozorni, če tukaj kupujete vstopnice

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Viagogo | Foto printscreen

Foto: printscreen

Potrošniki še vedno poročajo o številnih težavah, ki jih imajo z podjetjem Viagogo. Težave z njim so imeli uporabniki že v preteklosti, opozarjajo pri Zvezi potrošnikov Slovenije.

Viagogo je spletna tržnica za prodajo in preprodajo vstopnic za različne dogodke, od kulture do športa in različnih koncertov.

"Končna cena vstopnic na Viagogo je praviloma precej višja kot pri uradnih prodajalcih (tudi do tretjine), če jih potrošnik sploh dobi," uporabnike opozarjajo pri ZPS.

Avstralska agencija za varstvo konkurence in potrošnikov ACCC po več kot 400 prejetih pritožbah potrošnikov toži Viagogo zaradi neresničnega in zavajajočega ravnanja. "Podjetje Viagogo pred nakupom ne razkrije obveznih dodatnih plačil, ki jih največkrat zaračuna potrošnikom. V to spada 27,6 odstotka provizije za rezervacijo in dodaten strošek obdelave naročila," so sporočili iz ACCC.

Ponujajo tudi vstopnice za dogodke, ki jih sploh ne bo

Pred nekaj tedni je nemška potrošniška organizacija VZBV opozorila potrošnike, da so na Viagogo odkrili vstopnice za dogodke, ki jih sploh ne bo. In ne samo to: Viagogo je lažni oglas za koncert glasbenice Carolin Kebekus opremil celo z napisom: "Vstopnice se hitro prodajajo, na voljo le še nekaj vstopnic." Podoben primer – oglas za vstopnice za priljubljen muzikal – so opazili tudi v Veliki Britaniji, a teh vstopnic nikoli ni bilo na voljo.

Podjetje Viagogo ima sedež v Švici, posluje pa praktično po vsem svetu. Zaradi sedeža zunaj EU imajo tudi slovenski potrošniki težave pri uveljavljanju pravic, saj zakonodaja, ki velja za nakupe po spletu v EU, ne velja v tem primeru, pomoč pa jim odrekajo tudi nadzorni organi. Zaradi lažnega oglaševanja na spletu, ki pogosto vsebuje besedo uraden (official), imajo potrošniki največkrat lažen občutek, da kupujejo vstopnice pri uradnem prodajalcu, kar ni res, so zapisali pri ZPS.

Ne spreglejte