SiolNET. Novice Slovenija
0,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bobnarjeva v Rimu na pogovorih o skupnih policijskih patruljah

0,26

termometer

Tatjana Bobnar
Generalna direktorica policije Tatjana Bobnar se bo z italijanskim kolegom Francom Gabriellijem v Rimu pogovarjala o vzpostavitvi skupnih policijskih patrulj na meji med Slovenijo in Italijo. Foto: Ana Kovač

Generalna direktorica policije Tatjana Bobnar bo v Rimu z italijanskim kolegom Francom Gabriellijem začela dvodnevne pogovore o skupnih policijskih patruljah na meji med Slovenijo in Italijo. Vzpostavitev skupnih patrulj je ob vedno večjem številu prebežnikov, ki z Balkana prek Slovenije nezakonito prehajajo v Italijo, predlagal zunanji minister Miro Cerar.

Podrobnosti srečanja generalnih direktorjev obeh policij bodo po napovedih znane v petek, ko se bodo pogovori tudi zaključili. Zunanji minister Miro Cerar je skupne policijske patrulje ob italijansko-slovenski meji italijanskemu kolegu Enzu Moaveru Milanesiju predlagal za učinkovito preprečevanje nezakonitih prehodov meje. S tem bi, tako Cerar, Italiji pokazali, da si Slovenija želi krepiti zaupanje.

Notranji nadzor v schengenu je za Slovenijo nesprejemljiv, saj ubija duh schengena, evropsko povezljivost, notranji trg in štiri svoboščine. Zato si je treba prizadevati, da vprašanji varnosti in migracij naslavljamo skupaj, tako da nadzor na notranjih mejah ne bo potreben, je v ponedeljek v Bruslju pojasnil minister Cerar.

123 Novice Cerar predlaga skupne policijske patrulje na meji z Italijo

Cerar za čimprejšnjo vzpostavitev skupnih patrulj

Zunanji minister je v sredo na seji parlamentarnega odbora za zunanjo politiko povedal, da sta se glede skupnih patrulj uskladila tudi z notranjim ministrom Boštjanom Poklukarjem, ki je že pisal italijanskemu kolegu Matteu Salviniju in mu predlagal operativno sodelovanje na ravni policij. "Zadeve se premikajo hitro. To je zelo pomembno, da zagotovimo čim bolj uspešno sodelovanje," je poudaril Cerar.

Cerar se zavzema za čimprejšnjo vzpostavitev skupnih patrulj, saj da je treba čim prej zajeziti nezakonite prehode meje in dati zelo jasen znak kriminalcem, ki nezakonite tokove spodbujajo, da mislijo resno. Kdaj točno bi lahko vzpostavili skupne patrulje, še ni znano.

Venezuela Novice Cerar: Slovenci v Venezueli kličejo na pomoč

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin