SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bo Virantova DL po komaj treh letih izginila s političnega parketa?

2

termometer

Zadnje parlamentarne volitve so bile za DL pogubne. Manj kot odstotna podpora je premalo, da bi še vztrajali, zato vodstvo stranke od članov pričakuje, da bodo glasovali za prenehanje delovanja.

Predsednik DL Bojan Starman je članom stranke poslal pismo, v katerem jih poziva k plačilu letne članarine v višini 20 evrov. "Namen plačila članarine je, da bomo s tem pokrili del stroškov, ki so nastali zaradi izrednega poslovanja po koncu volilne kampanje," nam je potrdil generalni sekretar stranke Žoni Stanovnik.

O prenehanju delovanja na novembrskem kongresu DL, ki jo je pred tremi leti ustanovil Gregor Virant, ima namreč za 17 tisoč evrov neplačanih obveznosti, ki jih bodo delno pokrili s članarinami, delno pa bodo za pokritje stroškov prispevali vidnejši člani stranke in funkcionarji, je še dodal Stanovnik.

Stroške želijo pokriti najpozneje do konca novembra, saj bo stranka po vsej verjetnosti v roku dveh mesecev izginila s političnega parketa. Kot nam je povedal Stanovnik, bodo namreč člani stranke na Starmanov predlog na kongresu 28. novembra odločali o prenehanju delovanja Državljanske liste.

"Dobili nismo niti odstotka, ki zagotavlja še finančno podporo" "Končno besedo bo imelo članstvo, bo pa ta kongres v vsakem primeru glede na določbo statuta sklepčen. Za prenehanje delovanja smo se odločili zaradi rezultata na državnozborskih volitvah in zaradi zelo majhne podpore strankinemu dosedanjemu delovanju," je pojasnil Stanovnik.

Kot je povedal, 0,64-odstotna podpora na volitvah daleč premalo, da bi stranka še delovala, sploh ker niso dobili niti enega odstotka podpore, ki še omogoča financiranje politične stranke. Tako so finančno odvisni zgolj od lastnih virov, to je članstva.

Na lokalnih volitvah DL ne bo sodelovala DL tako ne bo sodelovala na lokalnih volitvah, saj nimajo nikjer svojih kandidatov, niti niso nikjer odprli novih računov. "Nismo želeli, da bi do odločitve na kongresu nastajali novi stroški," je pojasnil Stanovnik.

Za odziv smo klicali tudi Starmana in Viranta, vendar se na naše klice ne odzivata.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin