Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 7. 2013,
15.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

razpis KPK

Četrtek, 4. 7. 2013, 15.23

7 let, 12 mesecev

Bo razveljavljeni razpis končal v rokah KPK-ja in NPU-ja?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Brez potrebnih referenc, transakcijskih računov in javno objavljen kot davčni neplačnik je Sefo Gradbeništvo prepričalo državne revizorje, da so razveljavili ponovljeni razpis

Državna revizijska komisija je sklenila, da je revizijski zahtevek Sefa upravičen, in razveljavila menda zelo sporni določili iz razpisne dokumentacije glede potrebnih referenc izvajalca del oziroma njegovega partnerja in potrebnega dvomilijonskega zavarovanja za resnost ponudbe na ponovljenem javnem razpisu za dokončanje Poljanske obvoznice. Na državni direkciji za ceste z novim razpisom že v tretje iščejo izvajalca za dokončanje omenjene obvoznice. Projekt je eden od najpomembnejših letos v Sloveniji, skupaj vreden okoli 43 milijonov, kar 25 milijonov pa je zanj že rezerviranih v evropskem regionalnem skladu. Podjetje brez transakcijskih računov in potrebnih gradbeniških referenc Odgovorni na Direkciji RS za ceste so razočarani, vendar odločitve državnih revizorjev razumljivo ne želijo komentirati. V krogih blizu direkcije pa pravijo, da je zelo sporno že to, da je razpisne pogoje v dokumentaciji izpodbijal ponudnik, ki sploh ni oddal ponudbe, za povrh pa ima že dolge mesece zaprte vse podjetniške transakcijske račune, zadnji je bil po podatkih Agencije za javnopravne evidence in storitve (AJPES) zaprt aprila, podjetje pa je po uradnih podatkih davčne uprave tudi davčni neplačnik.

Kodela: Na državni direkciji za ceste se delajo norca. Pravni zastopnik Sefo Gradbeništva, odvetnik Franci Kodela, pravi, da je bil objavljeni ponovljeni razpis nezakonit. "Pristojni na državni direkciji se igrajo z razpisom, preprosto se delajo norca, če bi bil javni razpis pravilno pripravljen, ne bi padel pred revizorji," je prepričan. Pri tem sploh ni pomembno, ali ima Sefo odprte ali zaprte transakcijske račune, poudarja odvetnik Franci Kodela. Škofjeločani so ogorčeni. Podžupan Robert Strah: zdrav razum je padel na izpitu. Padel razpis je najbolj razočaral Škofjeločane, ki že desetletja vztrajno čakajo na boljšo cestno povezavo s Poljansko dolino. Podžupan občine Robert Strah opozarja, da je zdrav razum očitno padel na izpitu. "Državna revizijska komisija je država v državi, to je žalostno," ogorčeno ugotavlja škofjeloški podžupan, zadolžen tudi za področje cestnih povezav, ki je celo predlagal srečanje z državnimi revizorji, pa žal do njega ni prišlo.

Ne spreglejte