Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 11. 2014,
10.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Miro Cerar predsednik vlade minister

Petek, 14. 11. 2014, 10.48

7 let, 12 mesecev

Bo Miro Cerar še četrtič iskal gospodarskega ministra? (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kandidat za ministra za gospodarstvo, 63-letni Gojko Koprivec, zaradi nenadnega poslabšanja zdravja danes ne bo zaslišan v državnem zboru, so nam potrdili v kabinetu predsednika vlade Mira Cerarja.

Predsednik vlade je o tem že obvestil državni zbor. V Cerarjevem kabinetu pravijo, da za zdaj Koprivec ostaja ministrski kandidat, a je vse odvisno od zdravstvenega stanja kandidata. Koprivca so oskrbeli na urgenci, a zdaj že okreva doma.

Iz državnega zbora so sicer sporočili, da je zaslišanje kandidata predstavljeno na ponedeljek dopoldne.

Tudi vodja poslanske skupine Stranke Mira Cerarja Simona Kustec Lipicer je povedala, da Koprivec ostaja kandidat za ministra in da bo zaslišan prihodnji teden, ni pa seznanjena, kakšne zdravstvene težave ima.

Če bi Koprivec odstopil od kandidature, bo moral Cerar še četrtič iskati kandidata za ministra, brez katerega je vlada od 17. oktobra, ko je po le mesecu dni s tega položaja odstopil Jožef Petrovič.

Se kdo še spomni Ervina Pfeiferja? Cerar je imel težave z iskanjem gospodarskega ministra tudi v času oblikovanja vlade. Ob podpisu koalicijske pogodbe je bil namreč na seznamu kandidatov za ministra Ervin Pfeifer, a si je Cerar naslednji dan premislil in v državni zbor poslal listo, na kateri je bil Petrovič.

Pri Pfeiferju naj bi bile sporni posli NLB v BiH v času, ko je bil zaposlen v banki, in povezave z gradbenimi lobiji. Cerar je sicer takrat dejal, da je imel na voljo več kandidatov za gospodarskega ministra in da se je odločil za Petroviča, ki je "bolj vpet v gospodarstvo kot direktor, krizni menedžer in človek z izkušnjo".

Zakaj je odstopil gospodarski minister? Petrovič je nato odstopil le mesec dni po imenovanju, ko so se pojavili očitki na njegov račun glede poslov pri prodaji pisarniškega materiala državnim organom v času, ko je bil v DZS.

Agencija za varstvo konkurence je namreč ugotovila nepravilnosti pri dogovarjanju DZS ter družb Mladinska knjiga trgovina in Extra Lux za posle z državnimi organi.

Gospodarski resor od Petrovičevega odstopa začasno vodi finančni minister Dušan Mramor.

Ne spreglejte