SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bo Gašpar Gašpar Mišič spet ob vozniško dovoljenje?

1

termometer

 | Foto:
Če bo sklep, ki ga je piransko okrajno sodišče sprejelo prejšnji teden, postal pravnomočen, bo Gašpar Gašpar Mišič ponovno ostal brez vozniškega dovoljenja.

Novi v. d. direktorja koprske Komunale je brez izpita ostal januarja, ko so ga, tedaj še kot prvega moža Luke Koper, ustavili piranski policisti in je napihal 0,59 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sodišče mu je naložilo še plačilo 1.500 evrov globe in 18 kazenskih točk. Tožba je pred kratkim postala pravnomočna, sodišče pa je Mišiču medtem začasno vrnilo vozniško dovoljenje.

Vendar je po pisanju Primorskih novic piransko okrajno sodišče prejšnji teden preklicalo odlog prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Če bo sklep pravnomočen, bo Mišič ponovno brez vozniškega dovoljenja.

Na preklic se lahko nekdanji poslanec Pozitivne Slovenije pritoži. Mišič se na naš klic ni odzval, za Primorske novice pa je povedal, da s sklepom sodišča še ni seznanjen in ga zato ne more komentirati. Če ostane brez vozniškega dovoljenja, pravi, da ni nobene potrebe, da bi ga vozil službeni šofer, kot je bilo v času njegovega vodenja Luke Koper. Upa, da mu bo sodišče izreklo kakšen pogojni ukrep.

Vožnja pod vplivom alkohola je bila sicer razlog, da so nadzorniki Luke Koper razrešili Mišiča, čigar imenovanje na to mesto je dvignilo nemalo prahu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin