Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 4. 2019,
18.13

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

16

Natisni članek

bloger Adria Airways letalo letališče Ben Schlappig

Četrtek, 25. 4. 2019, 18.13

4 leta, 12 mesecev

Bloger si je želel, da bi bilo poleta z Adrio čim prej konec #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

16

"Potovanje v poslovnem razredu Adrie Airways je komično slabo." S temi besedami je pot iz Münchna do Ljubljane z našim letalskim prevoznikom opisal bloger Ben Schlappig, ki letno preleti štiristo tisoč milj in je vajen potovanj v velikem slogu. Najprej je bloger ostal pred zaprtimi vrati. Ko je nato vstopil v letalo, naj bi ga tam pričakalo nezadovoljno osebje. Sedež, na katerem bi moral sedeti, je bil zlomljen. Kot slabo opisuje tudi hrano.

V Hollywoodu skoraj ni zvezdnika, ki poleg vrste najdražjih avtomobilov ne bi imel tudi zasebnega letala, ki mu ponuja popolno zasebnost in predvsem udobje. A to naj bi bilo pri Slovencih na drugem mestu, saj prednost še vedno dajemo ceni, poročajo v oddaji Danes na Planetu.

"Cena je tista, ki pogojuje, ali bomo šli na neke počitnice ali pa bomo spremenili destinacijo," je dejala Vanja Ogrinc, vodja klasičnega marketinga pri podjetju Nomago. Zaradi cene je marsikdo pripravljen spregledati neudobne sedeže, preozek prostor za noge in skromen obrok na letalu, a ne bloger in svetovalec za potovanja Ben Schlappig, za katerim je že 400 tisoč preletenih milj.

Holger Kowarsch
Novice Adria Airways: Nemci požrli besedo, milijonov ne bo

Želel si je, da bi se pot z Adrio čim prej končala

"Obožujem potovanje, kar ne pomeni, da ne maram destinacije. Rad grem tja, kamor poskušam priti, ampak resnično mi je všeč pot," je dejal Schlappig. Kot pravi, si je pri vožnji s slovenskim prevoznikom želel, da bi se ta čim prej končala. Tokrat je bilo zanj prvič, da je naletel na zaprta vrata letala, neprijazno osebje in polomljen sedež.

Z Adrie Airways pojasnjujejo, da je stevardesa potnike pozdravila v slovenščini in da je Schlappig verjetno ni razumel ter da je bil nov sedež že pred časom naročen, a ga še niso prejeli.

Adria Airways
Novice Adria odpovedala vse lete v Bruselj

Schlappiga sta motila tudi premalo prostora pri nogah in letalska hrana. Nad to ni navdušen niti evropski poslanec Igor Šoltes, ki leti najmanj dvakrat na teden, običajno v ekonomskem razredu, redko v poslovnem.

"Vsaj kar zadeva evropske polete, je včasih razlika samo v tem, da dobiš namesto plastičnega steklen kozarec in včasih tudi nekaj hrane," je dejal Šoltes.

Adria Airways
Novice Adria Airways ukinja neposredni povezavi z Moskvo in Düsseldorfom

Luksuz na letalih pogosto pomeni tudi višje cene

Na letalih nekatere družbe sicer ponujajo tudi razkošje, kot so kulinarične specialitete, ki jih ponuja Qatar, ali samopostrežni bar, ki je na voljo v letalih družbe Emirati.

"Spremljamo lahko najnovejše filme v različnih jezikih, radijske kanale, igramo igrice, se učimo tujih jezikov. Poskrbijo tudi za najmlajše, ki se vkrcajo na letalo, s posebnim paketkom dobrodošlice s posebnimi pobarvankami, svinčniki in tako naprej," je dejala Ogrinčeva, a večje udobje dviguje tudi ceno, ki pa je nekatere letalske družbe ne zmorejo ali ne želijo plačati.

Suhoj superjet 100
Novice Tudi belgijski prevoznik se pospešeno odpoveduje letalu, ki ga bo Adria Airways šele najela
Adria Airways
Novice Adria Airways in Air Canada z dogovorom o poletih pod skupno oznako
Suhoj Sukhoi Superjet 100
Novice Adria bi potnike prevažala z ruskimi letali, ki se pogosto kvarijo
Ne spreglejte